Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Droner og k... 20:03 - 20:33
Lige nu på P2
P2 Koncerten 19:20 - 22:00
Lige nu på P3
LIGA 18:04 - 21:03
Lige nu på P4
Radioavisen 20:00 - 21:00
Lige nu på P5
Magiske Hits 19:03 - 21:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 20:03 - 05:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 19:03 - 23:03
Lige nu på P8 Jazz
Koppels Kob... 19:03 - 21:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 20:03 - 21:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 21. sep. 2017 kl. 06:07

P1 Morgen

Sendt første gang d. 15. dec. 2014 kl. 06:07

I P1 Morgen kan du i dag høre flere historier om et gigantisk stykke land på Nordpolen. Vi har ny...

I P1 Morgen kan du i dag høre flere historier om et gigantisk stykke land på Nordpolen. Vi har nyt om OW Bunkers, OK15-forhandlingerne, og så besvarer vi det helt store spørgsmål, "På hvilket punkt er vi mennesker tættere på fugle end på aber?".

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

20. sep. 2017 kl. 06:07
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udo...
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udover de 149 som er bekræftet omkommet, lyder det fra myndighederne. Skælvet målte 7,1 på Richterskalaen og har medført enorme ødelæggelser i flere delstater i det centrale Mexico.
Fra 2021 skal der være mindre iltsvind og renere vand i de danske farvande - og derfor skal politikerne snart lægge sig fast på hvilke miljøkrav til ikke mindst landmændene, der skal sikre den udvikling. Og det er en fremtid, der allerede giver anledning til bekymring hos Landbrugets brancheorganisation - Landbrug og Fødevarer.
Op til søndagens tyske valg kaster vi denne morgen et grundigt blik på økonomien syd for grænsen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

19. sep. 2017 kl. 06:07
Endnu en orkan er ved at bygge sig op over De Caribiske Øer blot en uge efter, at orkanen Irma ød...
Endnu en orkan er ved at bygge sig op over De Caribiske Øer blot en uge efter, at orkanen Irma ødelagte alt på sin vej og efterlod flere end 30 dræbte i området. Nu forbereder indbyggerne sig på at stå imod den nye orkan, Maria, der i nat er opgraderet til det værste niveau, en kategori fem, og betegnes som ekstremt farlig. Vi taler med Dansk Røde Kors' generalsekretær, der befinder sig på St. Croix.
Mikroplastpartikler er fundet i et lille teststudie af seksten vandprøver fra vandhaner i seksten boliger forskellige steder i Hovedstadsregionen, som et lille hold fra erhvervsakademiet CPH-Business Laboratorie og Miljø har lavet. Partiklerne er under mistanke for først og fremmest at skade vandmiljøet og alt, der lever der, men forskerne har endnu ikke noget entydigt svar på, om partiklerne også er farlige for mennesker. Vi vender sagen hele morgenen.
Hvert år bliver omkring 12.500 danskere ramt af en blødning eller blodprop i hjernen, og ifølge hjernesagen lever 75.000 mennesker lige nu med diagnosen apopleksi dvs. følger efter disse sygdomme. For langt de fleste betyder det, at de må lægge deres liv om; de kan have problemer med talen, med at gå, med at huske og det, der før var helt naturligt, kan nu blive en kamp. I den kamp er det vigtigt med støtte og vigtigt med nye mål for livet. Vi taler med en eliteroer, der for tre år siden blev ramt af en blodprop i hjernen, en hjerneforsker og formanden for Hjernesagen om livet med blodpropper og blødninger i hjernen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

18. sep. 2017 kl. 06:07
Alle husker sikkert billederne fra motorvejene for to år siden, hvor flere tusinde flygtninge van...
Alle husker sikkert billederne fra motorvejene for to år siden, hvor flere tusinde flygtninge vandrede af sted. Og det går godt med at få flygtninge og familiesammenførte i arbejde. I gennemsnit er cirka 25 procent af de flygtninge, der er kommet siden september 2015, nu i arbejde. Men der er store forskelle på hvor gode kommunerne er til at få flygtninge i arbejde. Og hvor mange penge de bruger på jobindsatsen.
Danske myndigheder har svært ved at hente penge fra studielån hjem igen. Flere udenlandske studerende fra EU-lande forlader nemlig Danmark uden at betale deres studielån tilbage. Og det er et stort problem, for lige nu ligger 40 procent af de studielån, studerende fra andre EU-lande burde afdrage på, ubetalte hen.
Ny kold krig, defensiv strategi eller noget helt tredje? Vi ser på om portrætteringen af Rusland i medierne er forskruet, eller om det rent faktisk er reelt.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

16. sep. 2017 kl. 08:07
Lørdagens P1 Morgen står i de politiske landsmøders tegn. Dansk Folkeparti mødes i Herning Kongre...
Lørdagens P1 Morgen står i de politiske landsmøders tegn. Dansk Folkeparti mødes i Herning Kongrescenter mens Socialdemokratiet mødes i Aalborg. Og begge partier har givet hinanden håndslag på at samarbejde frem mod kommunalvalget. Vi kigger nærmere på, hvad det indebærer og spørger partierne, hvad de selv lægger i det samarbejde.
Lige siden filmverdenens spæde start har folk rejst til Hollywood for at realisere den drøm - og mange danskere har også taget den rejse - nogle med succes andre med det modsatte. Det er der kommet en bog ud af - vi taler med en af bogens forfattere.
Facebookgruppen Offensimentum er blevet lukket af Facebook. Den har eksisteret i cirka halvandet år, hvor børn og unge har brugt den til at lave grov mobning - jokes om døde mennesker - og til at dele billeder uden samtykke. Vi taler moral og fællesskab på nettet med tre unge samfundsdebattører.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

15. sep. 2017 kl. 06:07
Det er ret unikt for Danmark, at vandet er så rent, at det kan drikkes direkte fra undergrunden,...
Det er ret unikt for Danmark, at vandet er så rent, at det kan drikkes direkte fra undergrunden, men i takt med at vandværkerne er begyndt at teste for det "glemte" pesticid Desphenyl-Chloridazon og finder forurening i deres boringer, bliver det sværere for dem at skaffe rent vand. I Kerteminde er otte drikkevandsboringer testet, og i alle boringer er der fundet rester af stoffet. Vi vender sagen gennem hele udsendelsen.
Det skulle have været en revanche-kamp fra sommerens EM-finale mellem Danmark og Holland på et udsolgt stadion i Horsens til glæde for alle fansene og til gavn for spillerne. Kampen mod Holland er for længst blevet aflyst blandt andet på grund af uenigheder om spillernes honorarer, og her fredag morgen er det stadig usikkert, hvad der kommer til at ske med den første VM-kvalifikationskamp mod Ungarn. Vi taler med både DBU og DR's fodboldekspert om sagen.
I Iran drikker befolkningen alkohol, selvom det er ulovligt. Det har den iranske stat anerkendt siden 2015, hvor den begyndte at tilbyde behandling til alkoholikere. Det er et land, hvor, ifølge Rasmus Elling, Iran-forsker og lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, tiderne er ved at ændre sig.
Vi vender derudover, igen, blikket mod Myanmar og den forfølgelse, som det muslimske mindretal rohingyaerne er udsat for. I forgårs kaldte FN's generalsekretær Anotonio Gutereres forfølgelsen for etnisk udrensning, og det udsagn bliver nu bakket op af dokumentation fra Amnesty International, hvis danske generalsekretær er igennem til studiet her til morgen.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Illustreret Sport er taget med Anti Doping Danmark til kontrol af dansk topatlet

Mick og Keiths opgør, turnéer, utallige skandaler og om stadionkoncerter i en alder af +70

Ingen diva, men naboens friske datter, som samlede Storbritanien i en meget mørk tid

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet

6 timers radiofest med et af verdens største rockbands, Foo Fighters