Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Orientering 03:03 - 04:55
Lige nu på P2
Natsværmeren 03:03 - 05:00
Lige nu på P3
Natradio 00:05 - 05:00
Lige nu på P4
04:45 - 04:45
Lige nu på P5
Natmusik 00:05 - 05:00
Lige nu på P6 Beat
04:45 - 04:45
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 00:05 - 05:00
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 21:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 04:03 - 05:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 26. jul. 2017 kl. 11:03 - 12:00

Skønlitteratur på P1: Lejlighedssange og ordbogspoesi

Sendt første gang d. 25. feb. 2015 kl. 10:03

Stine Pilgaards nye roman "Lejlighedssange" er et friskt bud på en moderne kollektivroman. Vi føl...

Stine Pilgaards nye roman "Lejlighedssange" er et friskt bud på en moderne kollektivroman. Vi følger en gruppe forskellige beboeres fortællinger i en andelsboligforening i Århus. Det hele er fortalt af en ung kvinde med et særligt talent: Hun skriver lejlighedssange. Skønlitteratur på P1 har mødt forfatteren til en snak om det ømme og ærlige ved lejlighedssange og om andelsforeningen som kulisse. For et par uger siden udkom desuden en moppedreng uden lige, nemlig en ny ordbog over begreber i det danske sprog. Forfatteren Pia Juul har lystlæst det nye opslagsværk "Den danske begrebsordbog" og undersøgt, hvad en digter kan få ud af begreberne. Det viser sig, at bogen rummer færdige digte - uden selv at vide det. I dagens udgave af Skønlitteratur på P1 trækker vi poetiske readymades ud af ordbogen.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.
(Sendes også fredag 19.03, lørdag 16.03,
søndag 5.03 og 22.03).

Mere Skønlitteratur på P1

Skønlitteratur på P1: To sovjetiske diktatorer i litteraturen

12. jul. 2017 kl. 11:03
I denne sommerudsendelse af Skønlitteratur på P1 kan du genhøre to indslag fra året, der er gået,...
I denne sommerudsendelse af Skønlitteratur på P1 kan du genhøre to indslag fra året, der er gået, som begge har en sovjetisk diktator som omdrejningspunkt. Det ene er et interview med forfatteren Julian Barnes om hans roman 'Tidens støj', oversat efter den engelske originaltitel 'The Noise of Time' af Claus Bech og udgivet på forlaget Tiderne Skifter. Romanen følger komponisten Dmitrij Sjostakovitj, efter han ringes op af Josef Stalin, som beder han om at repræsentere Sovjetunionen på en tur til USA. Klaus Rothstein mødte forfatteren, da han i sommers besøgte literaturfestivalen Louisiana Literature, til en snak om romanen, om kunst og politisk, afpresning og integritet.
Det andet indslag, du kan genhøre, handler om Madame Nielsens roman 'Det højeste væsen', som er udkommet på forlaget Rosinante. Romanen følger en ung og gudindeskøn balletdanserinde, som er en del af den rumænske diktator Nicolae Ceausescus ballet. Vi talte med Madame Nielsen om romanen, om hvem det højeste væsen er og om Ceausescus magt og hans efterfølgende fald og henrettelse i december 1989.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Skønlitteratur på P1: Et par søskendepar

5. jul. 2017 kl. 11:03
Søskendepar er temaet for årets første sommerudsendelse. Du kan genhøre et indslag, der handler o...
Søskendepar er temaet for årets første sommerudsendelse. Du kan genhøre et indslag, der handler om den ungarnske forfatter Ágota Kristóf og hendes romaner 'Det store stilehæfte', 'Beviset' og 'Den trejde løgn', som i foråret udkom samlet på forlaget Rosinante. I den forbindelse havde vi besøg af Tore Leifer, studievært på P1 Eftermiddag og kender af Kristófs forfatterskab og forfatter Jonas T. Bengtsson, som selv er meget inspireret af Ágota Kristóf og også har skrevet forord til Rosinantes udgivelse af de tre romaner.
Den anden del af denne sommerudsendelse er et interview med forfatter Malte Tellerup, som i foråret debuterede med romanen 'Markløs' på forlaget Lindhardt & Ringhof. Romanen følger brødrene Malte og Emil på en vandring over en del af Fyn fra deres fars hus til byen Tellerup, hvorfra deres efternavn stammer.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Skønlitteratur på P1: Sommerdigte

28. jun. 2017 kl. 11:03
Det er de lyse, lyse nætters tid og i denne uges Skønlitteratur på P1 skal vi beskæftige os med e...
Det er de lyse, lyse nætters tid og i denne uges Skønlitteratur på P1 skal vi beskæftige os med en hel masse sommerlyrik. Vi tager afsæt i en bog om fænomenet 'Dagens digt', som kunne høres i radioen hos DR i en lang årrække. Navnet siger nærmest det hele: Et digt hver dag, sendt i radioen. Vi har håndplukket nogle af disse digte, som har med sommer at gøre. De er blandt andet skrevet af Holger Drachmann, Halfdan Rasmussen og Hans Adolph Brorson.
Klaus Rothstein har inviteret Tore Leifer, som til daglig er vært på P1 Eftermiddag med i studiet. De skal diskutere digtene, Tore Leifer vil læse op, og så skal vi også omkring nogle musikalske tolkninger af sommerdigte.
Vært: Klaus Rothstein.

Skønlitteratur på P1: Sindet og maden

21. jun. 2017 kl. 11:03
Denne uges udgave af Skønlitteratur på P1 skal handle om to nyligt udkomne romaner. Signe Maxens...
Denne uges udgave af Skønlitteratur på P1 skal handle om to nyligt udkomne romaner. Signe Maxens 'Sort galde' og Cecilie Linds 'Til en engels forsvar'. 'Sort galde' handler om Sigrid, som døjer med et diffust og svært definerligt maveproblem. Sigrid mener, det skyldes for meget sort galde, for meget melankoli. Problemet griber om sig, og i løbet af romanen bliver hun indlagt på et psykiatrisk hospital med nervøs spisevægring.
Vi har mødt forfatteren til en snak om romanen, om hvad det er for et forløb, hovedpersonen Sigrid gennemgår, og om hvor svært det kan være at give en psykisk lidelse sprog. Så får vi også besøg af Cecilie Lind i studiet. Lind debuterede i 2010 med digtsamlingen 'Ulven åd min eyeliner'. 'Til en engels forsvar' er hendes femte bog, men hendes første roman. I romanen skal en engel være skytsengel for en pige, men englen kommer til at forelske sig i pigen og må stilles for retten. Vi taler med Lind om romanen, og også lidt om en af hendes andre bøger, nemlig 'Scarykost', som ligesom Signe Maxens roman beskæftiger sig med, hvordan det er at leve med en spiseforstyrrelse.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Skønlitteratur på P1: Inger Christensen

14. jun. 2017 kl. 11:03
I denne uge skal vi høre et af de indslag, Nanna Mogensen har lavet i forbindelse med sit ophold...
I denne uge skal vi høre et af de indslag, Nanna Mogensen har lavet i forbindelse med sit ophold i Paris. Inger Christensen skrev sin digtsamling 'Brev i April', mens hun boede i Paris, og hun boede tilfældigvis i netop samme lejlighed, som Nanna boede i under sit Parisbesøg. Vi skal høre dele af digtsamlingen, læst op af Inger Christensen selv, høre om tilblivelsen af digtsamlingen, og så har Nanna Mogensen talt med Inger Christensens franske oversætter Janine Poulsen.
Programmet skal også handle om et andet værk af Inger Christensen. Det er 'Nataljas fortællinger', som blev udgivet som en del af 'Septemberfortællingerne', der udkom på Brøndums Forlag i 1988.
Inger Christensens fortællinger indgik i dette kollektivværk sammen med seks andre forfattere. Vagn Lundbye skrev en rammefortælling, og derefter skrev disse syv forfattere hver syv gange syv fortællinger, som tilsammen udgjorde 'Septemberfortællingerne'. Nu er Inger Christensens 'Nataljas fortællinger' for første gang udkommet selvstændigt på forlaget Gyldendal.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Vi anbefaler

Naveed Baig, Islamisk Center og hospitalsimam underviser Line Knutzon & Christoffer Emil Bruun

En dramatisk og velfortalt historie om vilde og overnaturlige ting, der sker for 6 unge venner

Fra Björk, GusGus og Sigur Rós til aktuelle navne som Ásgeir Trausti og Junius Meynard

Hvordan man sikrer sig, at den historiske roman bliver både korrekt, troværdig og god?

Hvad er der egentlig sket i de sidste tyve år af mandens nu 55 år lange karriere?

Organist Ullrich Böhme og Skt Thomaskirkens Skolekor fra Händelfestspielorchester Halle

Temaer