Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Verden iføl... 09:05 - 10:03
Lige nu på P2
P2 Morgenmusik 08:25 - 10:03
Lige nu på P3
Danskerbingo 09:04 - 12:00
Lige nu på P4
Radioavisen 09:00 - 10:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
Morgenbeatet 07:05 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
Stå op med... 07:05 - 10:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 09:05 - 12:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 09:05 - 10:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 18. okt. 2017 kl. 11:03

Skønlitteratur på P1: Frøken Klokken

Sendt første gang d. 13. maj. 2015 kl. 10:03

Som navnet måske antyder, var Frøken Klokken et dansk, automatisk tidssignal, som besvarede det g...

Som navnet måske antyder, var Frøken Klokken et dansk, automatisk tidssignal, som besvarede det gængse spørgsmål: Hvad er klokken? Frøken Klokken eksisterer stadig, men hvor mobiltelefoner og internet under tiden har overflødiggjort tjenesten, var der alligevel engang, hvor Frøken Klokken var en teknologisk revolution. Forfatter Gitte Broeng har skrevet en roman om Frøken Klokken: En fortælling om 8.640 klokkeslæt, om hovedpine, kønsroller, Des og dus og meget mere. Skønlitteratur på P1 sætter i denne uge fokus på litteraturen bag telefoncentralernes automatisering og kvinden Frøken Klokken. Vi får desuden to danske forfattere, Peter Meedom og Andreas Vermehren Holm, i studiet, der begge bor i Norge og udgiver bøger på et lille norsk feinschmeckerforlag, H//O//F. De to forfattere driver samtidig deres eget lille eksklusive forlag, Virkelig, i København. Vi spørger ind til forlagene, til forfatterne, til Peter Meedoms bog 'Vade Mecum' og Andreas Vermehren Holms 'Antropocæn kreatur'.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.
(Sendes også i morgen 6.03 og 4.03, fredag 19.03, lørdag 16.03,
søndag 5.03 og 22.03).

Mere Skønlitteratur på P1

Skønlitteratur på P1: Karl Gjellerup

11. okt. 2017 kl. 11:03
Karl Gjellerup fik for 100 år siden Nobelprisen i litteratur sammen med Henrik Pontoppidan. Men h...
Karl Gjellerup fik for 100 år siden Nobelprisen i litteratur sammen med Henrik Pontoppidan. Men hvem i alverden var han, og hvilken slags forfatter var den nu nærmest glemte præstesøn? Johan Rosdahl giver et indblik i, hvordan det litterære kredsløb betragtede Gjellerup som en grænsegænger, der tidligt i sit forfatterskab flyttede til Tyskland, og som blev hånet for at have glemt at skrive på dansk, da han modtog Nobelprisen. Gjellerup endte sin karriere som isoleret pessimist og bliver sjældent læst i dag, men kan det virkelig passe, at der slet ingen skønlitterær værdi er at komme efter i hans forfatterskab?
Vært: Klaus Rothstein.

Skønlitteratur på P1: Sara Danius og Danmarks tabte Nobelprismodtager

4. okt. 2017 kl. 11:03
De fleste bogentusiaster kan nævne nogen, som har modtaget Nobelprisen i litteratur. Sara Danius...
De fleste bogentusiaster kan nævne nogen, som har modtaget Nobelprisen i litteratur. Sara Danius står i spidsen for Svenska Akademien som uddeler prisen og kender de mange tophemmelige udvælgelsesprocesser. Hun er skolet i Nobelprisens fortid og kan en gang for alle afgøre, om Henrik Pontoppidan og Karl Gjellerup hver fik en pris, eller måtte "dele" en enkelt. Det var ikke kun Nobelkomiteen, der sikrede Pontoppidan og Gjellerup Nobelprisen, det var også en forfatters død. Præsten Jakob Knudsen døde i starten af 1917 og stod ellers til at modtage prisen alene. Bo Hakon Jørgensen kender til Knudens liv og forfatterskab, og hvad der var særligt ved Danmarks tabte Nobelprismodtager.
Gæster i studiet: Professor Bo Hakon Jørgensen.
Vært: Klaus Rothstein.

Skønlitteratur på P1: Sørgesang fra Syrien

27. sep. 2017 kl. 11:03
Hvad kan litteraturen bidrage med til forståelse for tragedien i det krigshærgede Syrien? Forfatt...
Hvad kan litteraturen bidrage med til forståelse for tragedien i det krigshærgede Syrien? Forfatter og journalist Samar Yazbeks roman 'Du må ikke dø' er en sørgesang om krigens fortræd, som den opleves af en lille, stum pige.
Samar Yazbek gæster Skønlitteratur på P1 til en samtale om krigen og litteraturen, live tolket fra arabisk af romanens oversætter, June Dahy.
Vært: Klaus Rothstein.

Skønlitteratur på P1: Politisk street-art og profetiske prædikener

20. sep. 2017 kl. 11:03
I Sissel-Jo Gazans øjne er vi alle ekstremister. Vi har alle kimen i os til at kæmpe med hele hje...
I Sissel-Jo Gazans øjne er vi alle ekstremister. Vi har alle kimen i os til at kæmpe med hele hjertet for den sag, vi brænder for. Hendes nye roman 'Blækhat' foregår i firserne - dengang da BZ-bevægelsen og Konservativ Ungdom stod i hver sit hjørne i et polariseret samfund, og hvor street-art kunstnere trodsede natten og loven for at få deres budskaber op på vægge og mure. Street-art er ikke blot graffiti, men også et kunstnerisk og politisk udtryk, som kræver andre menneskers opmærksomhed. Det og meget mere ligger til grund for romanens historie om faderløse Rosa, som rejser i den gådefulde street-art-kunstner Blækhats fodspor.
Og så er Joakim Vilandt debuteret med bogen 'Cassandra', som er en stileksperimenterende og forvirrende kompliceret samling tekster, der handler om alt fra den kristne kulturarv til klimakrisen. Bogen er næsten umulig at forstå, men for Joakim Vilandt er det lige netop det, der mangler på de danske gymnasier. På Høsterkøb Kirkegård i Nordsjælland forklarer han, hvad lige netop det sted siger om menneskets forhold til naturen.
Vært: Klaus Rothstein.

Skønlitteratur på P1: Hanne-Vibeke Holst

13. sep. 2017 kl. 11:03
Hanne-Vibeke Holst har med 'Som Pesten' skrevet en roman om menneskehedens møde med epidemier og...
Hanne-Vibeke Holst har med 'Som Pesten' skrevet en roman om menneskehedens møde med epidemier og pandemier. Det etiske og det almenmenneskelige bliver blandet med en pragmatisk skildring af, hvordan en dødsensfarlig influenzaepidemi gør sit indtog i et samfund, og hvordan medicinalindustrien, regeringerne og FN's verdenssundhedsorganisation forsøger at håndtere dens konsekvenser. Hvad er det egentlig mødet med udryddelsen, får frem i mennesket? Og hvad stiller man op, når alle ikke kan reddes?
I baggrunden spøger både flygtningekrise og Albert Camus' eksistentialistiske roman 'Pesten'.
Vært: Klaus Rothstein.

Vi anbefaler

Lars Hjortshøj byder på radiofonisk buffet med lækker musik og satirisk tandsmør!

Lars-Henrik Olsens elskede og populære fantasyserie, der genfortæller den nordiske mytologi

Hjemvendt til jorden finder Erik det legendariske sværd og ender i kamp med guder og jætter

Denne gang har Udgårdsloke fået fat i Erik Menneskesøn, som nu står midt i den ældgamle strid

Endnu en gang ender Erik i Asgård. Ragnarok er umiddelbart forestående!

Volmer, Vibe, verdenspremierer og nye versioner