Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Sigges somm... 06:05 - 07:07
Lige nu på P2
Grammofon 06:05 - 07:07
Lige nu på P3
SommerMorgen 06:04 - 09:04
Lige nu på P4
Radioavisen 06:00 - 07:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 09:05
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 09:05
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 10:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 06:05 - 07:00

Skønlitteratur på P1: Henrik Ibsen og Emily Dickinson

Sendt første gang d. 12. okt. 2016 kl. 10:03

Det skal handle om Henrik Ibsen, når Klaus Rothstein får besøg af Thomas Bredsdorff, i denne uges...

Det skal handle om Henrik Ibsen, når Klaus Rothstein får besøg af Thomas Bredsdorff, i denne uges udgave af skønlitteratur på P1. De skal snakke om nogle af Henrik Ibsens helt store klassikere Et Dukkehjem, En folkefjende og Vildanden.
Derudover kan du høre om den mystiske digter: Emily Dickinson.
Hør Bente Clod fortælle om sine oversættelser af digteren.
Vært: Klaus Rothstein.

Mere Skønlitteratur på P1

Skønlitteratur på P1: Feminisme, seksuel frigørelse og kærlighed

26. jul. 2017 kl. 11:03
Danske Suzanne Brøgger og amerikanske Erica Jong er de to hovedpersoner i denne sommerudgave af S...
Danske Suzanne Brøgger og amerikanske Erica Jong er de to hovedpersoner i denne sommerudgave af Skønlitteratur på P1. De er begge vigtige og legendariske skikkelser i litteraturen på hver deres måde. Fælles for dem er dog, at de har oplevet og taget markant del i feministiske kampe og debatter siden deres ungdom. Du kan genhøre et interview med Erica Jong, som Nanna Mogensen lavede, da Jong var på besøg i Danmark. Samtalen handler om hendes nye bog 'Vingeskudt', som på mange måder forholder sig til hendes gennembrudsroman 'Luft under vingerne', som først udkom i 1973 under titlen 'Fear of flying'. Jong taler om feminisme nu og da, om ungdommens magi og om at blive ældre og få nye perspektiver på livet. Du kan også høre en samtale mellem Suzanne Brøgger og Nanna Mogensen, som fandt sted i forbindelse med Brøggers nyeste udgivelse 'Koral', som er en genskrivning af hendes tre selvbiografiske føljetonromaner 'Creme Fraiche' (1978), 'Ja' (1984) og 'Transparence' (1993). 'Koral' forholder sig altså også til Brøggers tidligere forfatterskab. Brøgger taler om arbejdet med at genkomponere disse romaner, om at vokse op, om at blive ældre, og ikke mindst om kvinder, køn og den store kærlighed.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Skønlitteratur på P1: At skrive om sygdom

19. jul. 2017 kl. 11:03
Temaet for denne sommerudsendelse af Skønlitteratur på P1 er et af de mere alvorlige. Det skal ne...
Temaet for denne sommerudsendelse af Skønlitteratur på P1 er et af de mere alvorlige. Det skal nemlig handle om at skrive om sygdom, både set fra den syges og den pårørendes perspektiv. Du kan genhøre et interview med den svenske forfatter Tom Malmquist, som handler om hans bog 'I hvert øjeblik er vi i live' oversat fra svensk af Pia Juul og udgivet på C&K forlag. I denne bog fortælles der fra den pårørendes perspektiv. Fortælleren Tom mister sin kæreste Karin efter et voldsomt og kortvarigt sygdomsforløb, og i romanen fortæller Tom registrerende og sanseligt denne historie.
Nanna Mogensen mødte forfatteren og talte med ham og sorgen, tabet og skriften, der aldrig ikke er der. En lignende erfaring af at skriften altid er til stede, fortæller forfatter Klaus Lynggaard om i det andet indslag, vi skal genbesøge i denne udsendelse. I digtsamlingen 'Personfølsomme oplysninger', som er udkommet på forlaget Gyldendal, skriver Lynggaard om selv at have en kræftsygdom og om at blive endnu mere syg af den kemoterapi, der skulle kurere ham. Mens Lynggaard var syg kunne han ikke lade være med at betragte sig selv med forfatterens nysgerrige blik, og det kom der denne digtsamling ud af. Vi skal også genhøre dele af et indslag om Maria Gerhardts 'Transfervindue', som udkom på Politikens forlag i foråret. Romanen beskriver et sci-fi agtigt univers, hvor store dele af Nordsjælland er blevet lavet om til et stort hospice for alvorligt syge mennesker. Hovedpersonen bor på dette og fortæller om livet der, om at være alvorligt syg og om drømmen om at blive helbredt, blive et mirakel.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.
(Sendes også lørdag 20.03, søndag 14.03 og 1.03).

Skønlitteratur på P1: To sovjetiske diktatorer i litteraturen

12. jul. 2017 kl. 11:03
I denne sommerudsendelse af Skønlitteratur på P1 kan du genhøre to indslag fra året, der er gået,...
I denne sommerudsendelse af Skønlitteratur på P1 kan du genhøre to indslag fra året, der er gået, som begge har en sovjetisk diktator som omdrejningspunkt. Det ene er et interview med forfatteren Julian Barnes om hans roman 'Tidens støj', oversat efter den engelske originaltitel 'The Noise of Time' af Claus Bech og udgivet på forlaget Tiderne Skifter. Romanen følger komponisten Dmitrij Sjostakovitj, efter han ringes op af Josef Stalin, som beder han om at repræsentere Sovjetunionen på en tur til USA. Klaus Rothstein mødte forfatteren, da han i sommers besøgte literaturfestivalen Louisiana Literature, til en snak om romanen, om kunst og politisk, afpresning og integritet.
Det andet indslag, du kan genhøre, handler om Madame Nielsens roman 'Det højeste væsen', som er udkommet på forlaget Rosinante. Romanen følger en ung og gudindeskøn balletdanserinde, som er en del af den rumænske diktator Nicolae Ceausescus ballet. Vi talte med Madame Nielsen om romanen, om hvem det højeste væsen er og om Ceausescus magt og hans efterfølgende fald og henrettelse i december 1989.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Skønlitteratur på P1: Et par søskendepar

5. jul. 2017 kl. 11:03
Søskendepar er temaet for årets første sommerudsendelse. Du kan genhøre et indslag, der handler o...
Søskendepar er temaet for årets første sommerudsendelse. Du kan genhøre et indslag, der handler om den ungarnske forfatter Ágota Kristóf og hendes romaner 'Det store stilehæfte', 'Beviset' og 'Den trejde løgn', som i foråret udkom samlet på forlaget Rosinante. I den forbindelse havde vi besøg af Tore Leifer, studievært på P1 Eftermiddag og kender af Kristófs forfatterskab og forfatter Jonas T. Bengtsson, som selv er meget inspireret af Ágota Kristóf og også har skrevet forord til Rosinantes udgivelse af de tre romaner.
Den anden del af denne sommerudsendelse er et interview med forfatter Malte Tellerup, som i foråret debuterede med romanen 'Markløs' på forlaget Lindhardt & Ringhof. Romanen følger brødrene Malte og Emil på en vandring over en del af Fyn fra deres fars hus til byen Tellerup, hvorfra deres efternavn stammer.
Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

Skønlitteratur på P1: Sommerdigte

28. jun. 2017 kl. 11:03
Det er de lyse, lyse nætters tid og i denne uges Skønlitteratur på P1 skal vi beskæftige os med e...
Det er de lyse, lyse nætters tid og i denne uges Skønlitteratur på P1 skal vi beskæftige os med en hel masse sommerlyrik. Vi tager afsæt i en bog om fænomenet 'Dagens digt', som kunne høres i radioen hos DR i en lang årrække. Navnet siger nærmest det hele: Et digt hver dag, sendt i radioen. Vi har håndplukket nogle af disse digte, som har med sommer at gøre. De er blandt andet skrevet af Holger Drachmann, Halfdan Rasmussen og Hans Adolph Brorson.
Klaus Rothstein har inviteret Tore Leifer, som til daglig er vært på P1 Eftermiddag med i studiet. De skal diskutere digtene, Tore Leifer vil læse op, og så skal vi også omkring nogle musikalske tolkninger af sommerdigte.
Vært: Klaus Rothstein.

Vi anbefaler

Mørkt psykologisk spil om efterforskerens jagt på den forbryder, han vil gøre alt for at fange

Sangeren fortæller om sin far, som var landpostbud, om politikere på Twitter og "hudsult"

Frustrerende, men appellerende til fantasien. Måske mere interessant end en afrundet? Døm selv

Waseem Hussain, formand for Islamisk Center og fængselsimam underviser i den islamiske tekst

Den perfekte mor dominerer Instagram og Facebook, men det er også ensomt, rodet og trættende!

Kan et digt skabe en følelse af, at man har overvundet døden?

Temaer