Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Orientering 22:03 - 23:55
Lige nu på P2
Natsværmeren 22:30 - 00:05
Lige nu på P3
LIGA 18:04 - 23:03
Lige nu på P4
P4 Aften 22:03 - 23:00
Lige nu på P5
Det er Dansk 22:03 - 00:05
Lige nu på P6 Beat
22:37 - 22:37
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 17:03 - 00:05
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 19:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 22:03 - 23:00
Sendetider

Næste udsendelse

P5, 8. jun. 2017 kl. 10:03 - 11:00

Supertanker: Skole, læring, dannelse - for livet - Eller til eksamen?

Sendt første gang d. 4. maj. 2017 kl. 10:03

Vores uddannelsessystem har været præget af reformer de seneste år. Reformer som har til hensigt...

Vores uddannelsessystem har været præget af reformer de seneste år. Reformer som har til hensigt at skærpe skolen. Gøre den målrettet og konkurrencedygtig. Det sker bl.a. gennem ændringer i karaktersystemet, gennem ensretning af pensum, nationale tests og fokus på læring og specifik uddannelse i højere grad end på almen dannelse. Det mener i hvert fald nogle. Skolen og uddannelsen er blevet instrumentaliseret, den skal pege i en bestemt retning og have en klart defineret nytteværdi. Men kritikere af den bevægelse mener, at det fører til ensretning, konkurrencementalitet, polarisering og i sidste ende utryghed. Dannelse og uddannelse kommer til at stå som hver deres pol, og det er ikke nødvendigvis befordrende for nogle af delene.
Medvirkende: Debattør, forfatter og tidligere lærer, Lærke Annemette Grandjean. Phd. I Systematisk Teologi på Aarhus Universitet, Brian Degn Mårtensson.
Tilrettelægger: Mathilde Sørensen.
Vært & tilrettelægger: Carsten Ortmann.

Mere Supertanker

Supertanker: Vi lever, til vi bliver 1000 år! Tusind!!

27. jul. 2017 kl. 20:03
I løbet af de seneste 100 år er gennemsnitslevealderen steget 25 år for os danskere. Og den sidde...
I løbet af de seneste 100 år er gennemsnitslevealderen steget 25 år for os danskere. Og den siddende regering vil gerne holde os på arbejdsmarkedet stadigt længere. En amerikansk gerontolog er sikker på, at det første menneske, der bliver 1000 år gammelt, er født. Så er det bl.a. spørgsmålene, hvad den fremtidige pensionsalder bliver, hvordan vores måde at opfatte tid bliver påvirket. Og ligesådan - ikke mindst - vores bekymringer for aldring, alderdom og død.
Medvirkende: Christine E. Swane, kultursociolog, ph.d og direktør i Ensomme Gamles Værn. Anders Dræby, phd. og ekstern lektor i pædagogisk filosofi på DPU/Emdrup.
Tilrettelægger: Mathilde Sørensen.
Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann.
(Sendt første gang 8. juni).

Supertanker: Kaffe, tærte, ugler, kævler, Cooper - Det sker igen!

20. jul. 2017 kl. 20:03
"Vi ses om 25 år", men "når du ser mig igen, vil det ikke være mig". Twin Peaks: The Return blev...
"Vi ses om 25 år", men "når du ser mig igen, vil det ikke være mig". Twin Peaks: The Return blev tilgængelig forrige mandag på tv-skærme verden over. Der er foreløbig 4 afsnit tilgængelige. Ud af 18. Og det er ikke blevet mindre mærkeligt i mellemtiden. Mange af de kendte karakterer er tilbage, nye er kommet til, og måske genopstår publikumskulten. Men kan filosofien overhovedet hjælpe os her? Kan den redde Agent Cooper og bevare fællesskabet omkring tv-serien?
Medvirkende: Christian Monggaard, filmredaktør på Dagbladet Information. Carsten Fogh Nielsen, adjunkt i pædagogisk filosofi, Aarhus Universitet.
Tilrettelægger: Mathilde Sørensen.
Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann.
(Sendt første gang 1. juni).

Supertanker: Jeg tænker, at jeg føler - Jeg føler, at jeg tænker

13. jul. 2017 kl. 20:03
I løbet af de seneste to år er søgningen mod anger management kurser steget med 86% og hos online...
I løbet af de seneste to år er søgningen mod anger management kurser steget med 86% og hos onlineportalen for samtaleterapi, GoMentor, er vredeshåndtering den 10. mest søgte problemstilling. Der er desuden øget fokus på depression og angst - i alle aldersgrupper. Vi kommer alle sammen i vores følelsers vold somme tider. Nogle gange er vi der længere end andre. Længere end vi bryder os om. Længere end vi kan håndtere. Og så reagerer vi udad med risiko for at såre andre. Og vi søger professionel hjælp som aldrig før. Men noget af det, vi synes at føle, er måske bare tanker. Tanker, som vi kan distancere os fra. Før vores adfærd tager form efter dem. Eller vores krop reagerer med fysisk ubehag eller sygdom.
Medvirkende: Psykolog & ekstern lektor på KU, Neelaverny Maria Srisgandarajah. Filosof og skribent, Malene Trock Hempler.
Tilrettelægger: Mathilde Sørensen.
Vært & tilrettelægger: Carsten Ortmann.
(Sendt første gang 18. maj).

Supertanker: Det sande og det skønne

6. jul. 2017 kl. 20:03
Kunst er subjektiv. Abstrakt. Kunstig. Sanselig. Kunst er erkendelse gennem forestilling, gennem...
Kunst er subjektiv. Abstrakt. Kunstig. Sanselig. Kunst er erkendelse gennem forestilling, gennem billeder - visuelle eller lydlige. Videnskab er objektiv. Konkret. Målbar. Erkendelse gennem dataindsamling og analyse. Beregning. De to er umiddelbart væsensforskellige. Men også i stand til at inspirere og befrugte hinanden. Kunsten kan illustrere - fortælle om - videnskaben på en måde, så vi får nemmere ved at begribe den. Kunsten kan bruge videnskaben som kunstnerisk materiale. Videnskaben kan opdage indgange og synsvinkler gennem kunsten, som hjælper den videre til nye undersøgelser og potentielt nye erkendelser. Billederne og abstraktionerne befordrer og påvirker videnskabens optikker.
Medvirkende: Mag.art., videnskabshistoriker og filosof, Bent Raymond Jørgensen. Komponist og musiker, Birgit Løkke.
Vært & tilrettelægger: Carsten Ortmann.
(Sendt første gang 23. marts).

Supertanker: Vi må gerne skamme os

29. jun. 2017 kl. 10:03
Eva, Noora, Isak, Sana; navne, som store dele af ikke bare Norden, men også andre lande, har fået...
Eva, Noora, Isak, Sana; navne, som store dele af ikke bare Norden, men også andre lande, har fået et forhold til gennem den succesrige, norske web- og tv-serie, Skam, som sluttede i denne uge. "Du skulle skamme dig!" er ikke noget, vi siger ofte, længere. Det er faktisk sjældent, at vi i vores del af verden udskammer hinanden direkte. Men det afholder os ikke fra at føle skam - ofte og over mange ting. I sidste ende over hvem vi er. Men skam er ikke kun en negativ følelse. Der er også gode ting at sige om den. Og et langt idéhistorisk perspektiv at anlægge på den.
Medvirkende: Christian Hjortkjær, phd., ekstern lektor i Teologi, Københavns Universitet og lærer på Silkeborg Højskole. Signe Borup, studerende på Idéhistorie v. Aarhus Universitet. Marc Søgaard, nybagt student og NordenAmbassadør.
Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann.

Vi anbefaler

Kuskens klaprende sværd og det morderisk udtryk i hans ulveagtige fjæs varsler dårlige tider

En morgen finder Eva sin ex-kæreste, en tidligere Stasi-agent, død i en feriehytte ved Ribe

Volmer og Vibe tager et kig på verdenspremierer og remix af gamle sange

Nu undersøger han, hvad der driver dem, som holder fast ved musikken

Det ender med kagetatoveringer, giganter, grønne piller - og uhyggeligt! Hør lydbog fra Ultra

Sagen er uopklaret og har altid været omgærdet af myter og spekulationer. Kan vi løse den?

Temaer