Tværs | P3 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Skønlittera... 11:03 - 12:00
Lige nu på P2
Hej P2 10:03 - 12:00
Lige nu på P3
Danskerbingo 09:04 - 12:00
Lige nu på P4
Radioavisen 11:00 - 12:00
Lige nu på P5
Peters verden 10:03 - 12:00
Lige nu på P6 Beat
Formiddag m... 10:03 - 12:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX med... 10:03 - 14:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 09:05 - 12:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 11:03 - 12:00
Sendetider

Næste udsendelse

P3, 22. okt. 2017 kl. 20:03

Tværs

Sendt første gang d. 10. sep. 2017 kl. 20:03

Asta på 18 år, har skrevet til Tværs, fordi at hun har en følelse af at det er hendes skyld, at h...

Asta på 18 år, har skrevet til Tværs, fordi at hun har en følelse af at det er hendes skyld, at hun gang på gang oplever at fyre ikke forstår når hun siger nej, når hun ikke har lyst til at kysse eller at være sammen. Asta vil ikke virke nederen eller lave en konflikt, når hun mærker at hendes seksuelle grænser bliver overtrådt. Asta kan mærke at det får hende til at undgå drenge når hun er i byen. Men det er ærgerligt når hun i egentlig gerne vil. Asta får i dette program hjælp og rådgivning af Sexolog Sara Skaarup og Manuskriptforfatter Adam August. Husk at du altid kan skrive om dine bekymringer, drømme, tanker og frygt til Tværs, hvis der er noget, du går og spekulerer særligt meget over lige her og nu.
Gæster: Asta, Sara Skaarup og Adam August.
Skriv en personlig besked til Sara Bovin, i facebookgruppen TVÆRS - DU ER IKKE ALENE
Eller til tvaers@dr.dk
Vært: Sara Bovin.

Mere Tværs

Tværs

15. okt. 2017 kl. 20:03
Ditte på 24 år skrev i foråret denne besked til Tværs:
De sidste syv år har jeg været meget syg...
Ditte på 24 år skrev i foråret denne besked til Tværs:
De sidste syv år har jeg været meget syg af bulimi. Dog har jeg altid formået at holde min sygdom hemmelig på trods af, at jeg til tider virkelig har frygtet for mit helbred og også i kortere perioder har været i behandling eller indlagt. Jeg har altid kunne indgå i samfundet og sociale sammenhænge på lige fod med resten af mit netværk på trods af, at jeg i perioder har kastet op op til 12 gange om dagen og har pisset en stor del af min økonomi væk på overspisninger. Det har altid været min største hemmelighed og har skabt mærkelige og usunde dynamikker i mine forhold til andre mennesker, da jeg tit har skullet lyve om diverse ting, for at kunne bevare min hemmelighed. Jeg skriver til Tværs, fordi jeg håber, at du kan hjælpe mig med, at slippe af med min hemmelighed. En eller anden dag vil jeg gerne være rask og så normal, som man nu kan blive, og hvis du kan hjælpe mig med det eller få mig over på den rigtige sti, ville det gøre en stor forskel for mig.
Ditte får råd af Josephine Frederikke Kirstein Kuhn fra samtalepodcasten "Fries before guys" og Anne Sofie Boelsmand, som begge har erfaring med at have en spiseforstyrrelse.
Facebook gruppen: TVÆRS - DU ER IKKE ALENE
Du kan se Tværs dokumentaren "Ditte er fuld af løgn" på DR TV
Vært: Sara Bovin.

Tværs

8. okt. 2017 kl. 20:03
Jonas er en 21-årig ung mand, som til dagligt lever med en depression. Jonas fik stress, da han g...
Jonas er en 21-årig ung mand, som til dagligt lever med en depression. Jonas fik stress, da han gik i 2.g. og kom ikke i behandling. Stressen påvirkede Jonas' liv i en så voldsom grad, at det endte med, han blev smidt ud af gymnasiet tre måneder inden, han ville være blevet student. Årsagen til Jonas' stress var et voldsomt præstationspres, han lagde på sig selv, og til sidst kunne han ikke overskue noget som helst.
På en familieferie i sommers var Jonas tæt på at tage sit eget liv. Det eneste, der afholdt ham fra det, var tanken om, at hans families ferie ville blive ødelagt. Jonas har skrevet til Tværs, fordi han søger hjælp til, hvordan han finder tilbage til et normalt liv efter det mørke, han længe har befundet sig i. Jonas får i programmet råd af Mandeterapeut Annette Jønsson og Journalist Mikkel Frey Damgaard, som er manden bag en podcastserie, der hedder Selvmordstanker.
Husk at du altid kan skrive om dine bekymringer, og det du måske går og spekulerer særligt meget over lige nu og her. Meld dig ind i Facebook gruppen TVÆRS - DU ER IKKE ALENE. Og skriv en personlig besked til Sara Bovin.
Gæster: Jonas Hulgaard Ammundsen, Annette Jønsson og Mikkel Frey Damgaard.
Vært: Sara Bovin.

Tværs

1. okt. 2017 kl. 20:03
Emilie på 20 år har skrevet til Tværs. Hun blev student i 2016 fra en naturvidenskabelig linje. S...
Emilie på 20 år har skrevet til Tværs. Hun blev student i 2016 fra en naturvidenskabelig linje. Som den første i hendes familie, fik hun en gymnasiel uddannelse. Efterfølgende begyndte Emilie, at føle et indre og ydre pres. Hendes klassekammerater vidste, at de skulle læse medicin eller til ingeniør. I takt med det voksende pres, valgte Emilie i hast en uddannelse. Men det startede en indre krig i Emilies hoved, da hun blev optaget på studiet. Hun græd ved tanken om at skulle starte på studiet. Efter at have snakket med tre forskellige studievejledere og sin familie, besluttede Emilie at det nok var bedste at droppe ud. Emilie er fortvivlet, og hun ved ikke hvad hun brænder for. Emilie får råd af ungerådgiver Heidi Børsholt, og manuskriptforfatter Anna Emma Houdal. Husk at du altid kan skrive om dine bekymringer, drømme, tanker og frygt til Tværs. De ting du går og spekulerer særligt meget over lige nu og her.
Meld dig ind i Facebookgruppen: TVÆRS - DU ER IKKE ALENE
Skiv til: tvaers@dr.dk
Vært: Sara Bovin.

Tværs

24. sep. 2017 kl. 20:03
En anonym ung mand på 22 år, har skrevet til Tværs, fordi at han været alkoholiker siden han var...
En anonym ung mand på 22 år, har skrevet til Tværs, fordi at han været alkoholiker siden han var 14 år gammel. Han har måtte droppe sin uddannelse som ingeniør på begrund af sit misbrug. Han har et fuldtids job, og drikker ikke i arbejdstiden, men efter job skynder han sig hjem og drikker alene. Han oplever at han efterhånden ikke har andre interesser end alkohol, og det skræmmer ham. Han syntes ikke så godt om livets vej længere, skriver han i sin besked til Tværs, og det skal der gøres noget ved. Før det for sent.
Gæster: Manuskriptforfatter Adam August, som deler sin egen livserfaring, som ædru alkoholiker på 12 år, og Frank Jørgensen, som er misbrugsbehandler på behandlingscenter Tjele Orelund.
Husk at du kan melde dig en ind i Facebookgruppen TVÆRS - DU ER IKKE ALENE. Skriv en personlig besked til vært Sara Bovin, hvis du har brug for hjælp.
Vært: Sara Bovin.

Tværs

17. sep. 2017 kl. 20:03
Anne på 21 år, skriver i sin besked til Tværs:
Jeg er vokset op med en bipolar mor, og en far, s...
Anne på 21 år, skriver i sin besked til Tværs:
Jeg er vokset op med en bipolar mor, og en far, som ikke kunne rumme at være en ordentlig far. I dag er jeg 21 år gammel, men min kaotiske barndom indhenter mig ofte. At spørge om hjælp var ikke en mulighed da jeg var yngre. I dag afviser jer al behov for hjælp, men alligevel er jeg fuldstændig afhængig af de mennesker jeg føler mig tryg omkring. Det er et problem, fordi jeg samtidig ikke giver dem mulighed for at forstå hvad jeg kommer fra. Jeg taler ikke om det. Hvordan lærer jeg at snakke om det svære, uden at frygte, at fremstå svag. Kh. Anne.
Anne får i dette program rådgivning af Coach Lotus Turèll, samt af roman og manuskriptforfatter Morten Pape. Husk at du altid kan skrive om dine bekymringer, tanker, hvis der noget, du går og spekulerer særligt meget over lige her og nu.
Melde dig ind i Facebook gruppen TVÆRS - DU ER IKKE ALENE, og skriv en personlig besked til vært Sara Bovin
eller skriv til: tvaers@dr.dk

Vi anbefaler

Hvor god er han til at tale om frygt, længsel og alt det, livet virkelig handler om?

Lars Hjortshøj byder på radiofonisk buffet med lækker musik og satirisk tandsmør!

Lars-Henrik Olsens elskede og populære fantasyserie, der genfortæller den nordiske mytologi

Hjemvendt til jorden finder Erik det legendariske sværd og ender i kamp med guder og jætter

Denne gang har Udgårdsloke fået fat i Erik Menneskesøn, som nu står midt i den ældgamle strid

Endnu en gang ender Erik i Asgård. Ragnarok er umiddelbart forestående!