Cookie- og privatlivspolitik

Når du besøger dr.dk indsamler DR information om alle besøg på hjemmesiden. Disse informationer bruger DR til at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på dr.dk og til at understøtte vores markedsføring af tilbudene fra DR. Her kan du læse detaljeret om de informationer vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til, hvem der har adgang til oplysningerne og hvordan du kontakter DR vedr. cookies og privatlivspolitik.

Indsamlingen af oplysninger på dr.dk sker inden for rammerne af den gældende lovgivning. Dr.dk er anmeldt til Datatilsynet som en offentligt tilgængelig informationsdatabase og er således omfattet af bestemmelserne i lov om massemediers informationsdatabaser. Såfremt der via dr.dk foretages behandling af personoplysninger, som ikke er offentligt tilgængelige, vil behandlingen ske i overensstemmelse med persondataloven.

DR er herudover medlemmer af foreningen Danske Medier og følger foreningens retningslinjer for cookies- og privatlivspolitik.

DR registrerer automatisk login- og logud- tidspunkter, IP-adresse samt data vedrørende dine bevægelser mellem forskellige sider og tjenester i dr.dk-universet. Disse oplysninger bliver ikke sammensat med navn og mail.

DR bruger i den forbindelse forskellige analyseværktøjer, såsom Google Analytics og Gemius, der bistår DR med at indsamle statistiske oplysninger om brugen af dr.dk.

DR.dk indsamler oplysninger om brugerne og deres besøg på to måder:

  • Ved brug af såkaldte cookies
  • Ved at brugeren selv afgiver oplysninger

Hvad er en cookie?

Når du besøger dr.dk, lagres der cookies på din computer. En cookie er en lille tekstfil, der lagres gemmes i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus. Stort set alle websites anvender cookies. De ligger på din egen computer som en hjælp til dig selv, idet de bruges til, at du nemt kan finde de websteder, hvor du har været, igen. Oftest hjælper den med at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at brugeroplevelsen kan blive forbedret. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at kunne levere en bestemt service på hjemmesiden.

Cookies sendes frem og tilbage mellem din browser og en webserver og indeholder bl.a. information om brugerindstillinger, login, og hvordan hjemmesiden benyttes.

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du blokere for alle cookies og slette eksisterende cookies fra din harddisk. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du nægter cookies, kan der være funktionaliteter på dr.dk, som ikke virker.

Hvordan undgår jeg cookies?

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes cookies. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser.

Hvad bruges cookies til på dr.dk?

For at fastlægge, hvem der besøger vores websites, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. På den måde får vi mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, der stemmer overens med dine og øvrige brugeres interesser og ønsker. Nedenfor kan du se de formål, som cookies anvendes til på dr.dk

Tredjeparts cookies

dr.dk bruger en række tredjeparts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise 3. parts cookies i din browser ved at følge dette link http://minecookies.org/fravalg.

Blandt andet bruges tredjeparts cookies til at lave statistik på dine besøg på dr.dk, her bruger vi cookien til fx at vide, hvilke sider du besøger, og hvor lang tid du er på dem. Her bruger vi systemer fra Google Analytics og Gemius.

Disse cookies bruges til at lave statistik på sidebesøg, så DR kan se, hvor mange sider der ses per bruger, og hvilke sider der ses i samme besøg, hvilke klip der ses, o g hvad der fx høres af netradio. Ligeledes aktiveres der med mellemrum spørgeskemaer, som hjælper med at forstå, hvem der anvender dr.dk. Disse informationer kan ikke af DR føres tilbage til brugerens identitet.

Du kan fravælge at indgå i Gemius målingen her: http://optout.hit.gemius.pl/removeDK.phg

Du kan fravælge Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Flere steder på dr.dk lagres der desuden cookies, når der benyttes tjenester og komponenter fra Google, såsom Google Maps, YouTube og Google+ deling.

Endelig bruger vores integration med Facebook, YouTube og Twitter cookies til at holde styr på, hvilken båndbredde du har, og derfor hvor store videofiler, du kan afspille, og til at holde styr på, om du er logget ind på tjenesten.

Dr.dk indeholder 3. parts komponenter som fx "Facebook Anbefal", "Facebook synes godt om" eller "Google".

Disse 3. parts komponenter bevirker, at indehaveren af 3. parts komponenten, som for eksempel Facebook eller Google, modtager tekniske data om din browser, IP-adresse, og hvilke sider du besøger på dr.dk og tilsvarende. Er du samtidig med dit besøg på dr.dk logget på for eksempel Facebook eller Google, er det muligt for Facebook/Google at henføre disse data med din profil. Den behandling, som indehaveren af 3. parts komponenten foretager, ligger uden for DRs kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og indehaveren af 3. parts komponenten.

Funktionalitet

På dr.dk sættes en række tekniske cookies, der er nødvendige for at håndtere funktionaliteten flere steder på dr.dk. Det drejer sig om cookies, der lagres, når du logger ind på dr.dk, så du kan få adgang til at skrive kommentarer, deltage i debatter m.v. På samme måde sættes en cookie for at tilpasse visse af tjenesterne på dr.dk, fx Vejret og P4 Regionerne, til hvor i landet brugeren befinder sig. Derudover bruges der cookies for at lagre brugerindstillinger på tv- og radiooversigterne. Herudover lagres der cookies, hvis du benytter DR Netbutik, for at holde styr på indholdet af din indkøbskurv. Endelig sættes der cookies i forbindelse med single-signon system, der anvendes på dr.dk, hvilket muliggør, at brugeren kan associere sin dr.dk konto med sin eventuelle Google, Facebook, Hotmail eller Open Id konto.

Brug af personoplysninger

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, medmindre du selv udtrykkeligt giver samtykke hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, deltagelse i en undersøgelse eller lignende. Her indsamles oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner.

Personoplysninger bruges til at gennemføre den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold, der er tilpasset dine interesser og hobbyer.

Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos DR, skal du rette henvendelse på dr.dk@dr.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i lov om massemediers informationsdatabaser og Persondataloven.

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge lovgivningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Hvis der er tale om en klage over behandlingen af oplysninger i henhold til lov om massemediers informationsdatabaser, indgives klagen til Pressenævnet, mens klage over behandling af personoplysninger i henhold til persondataloven indgives til Datatilsynet.

Kontakt DR

Du kan kontakte DR via

  • Kontakt-siden
  • Mail eller skriv til dr.dk@dr.dk
  • Brev til
    DR Redaktionssupport
    TU Interaktiv
    Emil Holms Kanal 20
    0999 København K.
  • Print
  • Del artiklen: