Tema Danske partier

Hvorfor Liberal Alliance

Til læreren

Trin : Udskolingen

Elevopgaver

Danske partier - Gamle partier
Danske partier - Nye partier

Hvordan kan det være, at Naser Khader, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg vælger at starte Ny Alliance (Liberal Alliance)?

- Jeg nåede til den erkendelse, at jeg ikke længere hørte hjemme i Det Radikale Venstre, så enten skulle jeg lave noget helt andet eller gå ind i et andet parti. Og da jeg er uenig med alle de øvrige partier, blev det et nyt parti, siger Naser Khader.

Danske partier

I Danmark har vi et væld af forskellige partier, bare i Folketinget sidder der politikere fra otte forskellige partier. Imens kæmper andre partier for en plads på Borgen, og andre er gået i opløsning. Se klip og læs artikler om tidligere og nuværede partier i Danmark.

Gå til tema

- Jeg oplevede, at alt var kørt fast i dansk politik, og at der var brug for et nyt midterparti for at skabe en ny positiv dagsorden og samtidig reducere Dansk Folkepartis indflydelse dramatisk, siger Anders Samuelsen.

- Jeg tog springet, fordi det er en enestående chance for at bryde den onde cirkel i dansk politik, nemlig blokpolitikken, siger Gitte Seeberg.

Taget fra internettet (http://www.nyalliance.dk/about.php) 26. juli 2007

Tema Danske partier Gå til tema

  1. Alternativet (Å)
  2. SF: Socialistisk Folkeparti (F)
  3. Liberal Alliance (I)
  4. Socialisme ad fredelig vej
  5. Hvorfor Liberal Alliance
  6. Venstre og firepartisystemet
  7. Venstre (V)
  8. SF: Udbrydere fra DKP
  9. Venstre om privat ejendomsret
  10. Udbrydere fra Fremskridtspartiet