Dansk gangnam-style i kinesisk triumf

Herrdoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen har for alvor fundet de gode takter frem efter OL. Søndag forsvarede de deres titel fra China Open 2011.

Den danske herredouble bestående af Carsten Mogensen og Mathias Boe vandt China Open i overbevisende stil. I finalen slog de det koreanske par Lee Yong Dae og Ko Sung Hyun med 21-15, 21-14.

- En titel er altid sjov at vinde, men at vinde som forsvarende mestre. Det tror jeg ikke, der er mange danskere, der kommer til at gentage. At vinde i Kina er en rigtig stor titel og noget, mange ville give deres højre arm for, siger Carsten Mogensen til DR Sporten.

Boe og Mogensen har for alvor genfundet den form, der sikrede dem OL-sølv i London, og der var aldrig tvivl om kampens udfald.

- Det lignede det spil, de har leveret hele ugen. De sad på dem både taktisk og tempomæssigt. Det blev måske lidt lettere end forventet. Mathias og Carsten spiller på et meget højt niveau. Koreanerne mangler lidt power fra bagbanen, og så kommer der ikke mange overraskelser. Det er primært i servesituationen, de overmatcher dem. Der får vi mange nemme point, siger landstræner Lars Uhre til badminton.dk.

Det var altså andet år i træk, at Boe og Mogensen vandt den prestigefyldte kinesiske turnering, og efter sejren kom glæden over den præstation til udtryk ved at de gav deres koreanske modstandere en lektion i, hvordan man danser gangnam-style på dansk.

- Det var nu ikke for at gnide salt i såret på dem, jeg synes bare, at der er en supersej dans, som jeg gerne ville kunne danse, siger Boe til TV2 Sport.

- Men der nu ikke nogen af os, der er særligt danseagtige, sagde Mathias Boe efterfølgende om hans og makkerens lidt stivbenede version af den verdensomspændende landeplage gangnam-style.  

Du kan se den danske duo danse gangnam style på TV2 Sports hjemmeside her.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve