Rasmussen går til bekendelse i dag

Michael Rasmussen har indkaldt til pressemøde i eftermiddag. Han vil erkende brug af doping i sin tid på Rabobank og indkassere karantæne.

Michael Rasmussen og holdejer Christina Hembo til Melodi Grand Prix i Herning i lørdags. I dag står den på pressemøde. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Michael Rasmussen har indkaldt til et pressemøde i Herning i eftermiddag.

Ifølge DR Sportens oplysninger vil han lægge kortene på bordet og indrømme, at han benyttede doping i sin tid på Rabobank-holdet. Han indkasserer samtidig to års karantæne - den straf er dog ifølge DR's oplysninger forhandlet ned, da han har indrømmet detaljeret dopingmisbrug og nævnt navne på andre ryttere.

Danmarks Idræts-Forbund og Anti Doping Danmark har indkaldt til pressemøde klokken 15:30 - men parterne har ingen kommentarer til indholdet af dét møde på forhånd.

Opgør på Rabobank

Michael Rasmussen kørte fra 2003 til 2007 for Rabobank-mandskabet, og i hollandske medier er der gang i det helt store opgør med tidligere tiders brug af doping på holdet i øjeblikket.

Senest har hans tidligere holdkammerat Thomas Dekker sagt, at han er klar til at røbe navne og fortælle alt om sin dopingfortid.

For en uge siden sagde Rasmussen dog, at det ikke var noget, der bekymrede ham:

- Jeg synes ikke, at det personligt giver mig grund til bekymring, at Dekker vil fortælle, hvad han ved. Jeg har ingen viden om, hvad Thomas Dekker har foretaget sig, og han bør heller ikke have viden om, hvad jeg har foretaget mig, sagde Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Danskeren og Thomas Dekker var holdkammerater i 2007, da Michael Rasmussen blev smidt ud af Tour de France - mens han lå nummer et - på grund af rod i sine whereabouts.

Michael Rasmussen har hidtil holdt fast i, at han ikke ønsker at fortælle noget om sin fortid hos Rabobank, da han ifølge ham selv er bundet af en fortrolighedspligt over for Rabobank, så det vil koste ham 250.000 kroner per gang, han udtaler sig om, hvad der foregik på holdet.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve