VIDEO Ung banerytter: Vildt at komme til OL

Amalie Dideriksen skal ved VM i banecykling forsøge at kvalificere sig til OL i Rio.

Den 19-årige cykelrytter Amalie Dideriksen skal de kommende dage forsøge at indfri sit helt store mål - kvalifikation til OL i Rio de Janeiro til sommer.

Kravet er en plads blandt de otte bedste europæere, når VM i banecykling i London er overstået.

- OL er bare sindssygt stort. Det vil være helt vildt for mig at komme med. Det har været mit mål rigtig læge, så nu vil jeg gerne helt derhen.

- Jeg sad og så Lasse (Norman Hansen, red.) i fjernsynet og syntes, at det var sindssygt sejt at han blev olympisk mester. Ikke så lang tid derefter fik jeg selv drømmen om at komme til OL i 2016, fortæller Amalie Dideriksen.

Lignende scenarie med Lasse Norman

I 2012 vandt Lasse Norman igennem et lignende forløb, hvor der også var pres på inden sidste udtagelsesstævne. Dengang endte det jo som bekendt med en OL-guldmedalje.

- Sæsonen har været lidt op og ned. Men man skal huske, at hun er super ung. Faktisk havde vi en meget lignende situation med Lasse inden sidste OL. Han skulle også sikre OL-pladsen ved sidste event. Dengang var det ved VM i Melbourne, lyder det fra assisterende banelandstræner Martin Lollesgaard.

- Jeg har vist, at jeg kan køre med, hvor det er sjovt. Jeg ved godt, at der kommer rigtig mange nationer med her til VM, så det kræver helt sikkert, at jeg kører op til mit bedste, hvis jeg skal klare kravet, slutter amalie Dideriksen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve