Sofie Junge øjner EM-plads halvandet år efter slem hjernerystelse

Midtbanespilleren er udtaget til landsholdets EM-optaktssamling i juni, men er først tilfreds, når hun har kæmpet sig tilbage i startopstillingen.

Sofie Junge Pedersen fortæller her om vejen tilbage til fodboldbanen efter en alvorlig hjernerystelse.

Landstræner Nils Nielsen satte i dag navn på 23 spillere, som på en træningssamling i begyndelsen af juni skal vise landstræneren, at de er berettiget til en plads i den endelige EM-trup.

Med i truppen er Sofie Junge Pedersen, der ikke har spillet en landskamp, siden hun i januar 2016 blev ramt af en slem hjernerystelse.

- Jeg ved jo godt, at EM nærmer sig, så jeg er selvfølgelig rigtig glad for at være med igen, siger Sofie Junge Pedersen til DR Sporten.

Først tilfreds i startopstillingen

Sofie Junge Pedersen er glad og stolt af at være tilbage i landsholdsvarmen, men den 25-årige midtbanespiller stiller sig ikke tilfreds endnu.

- Det har været en rigtig hård periode, og det er en stor sejr at være tilbage på landsholdet, men jeg er først tilfreds, når jeg er tilbage i startopstillingen. Jeg vil spille, understreger Sofie Junge Pedersen.

FC Rosengård-spilleren tror på, at hun er blevet stærkere af de seneste halvandet års modgang, og hun glæder sig til at vise sig frem over for Nils Nielsen.

- Jeg skal vise, hvad jeg duer til, og samtidig skal jeg lære det nye spilsystem at kende. Jeg ved godt, at det kommer til at tage lidt tid, men jeg må bare klø på og forsøge at spille mig ind i varmen igen.

Endelig ovre det

Sofie Junge Pedersen var en fast bestanddel af kvindelandsholdet, indtil hun efter en nærkamp var uheldig at knalde hovedet i jorden.

Hjernerystelsen kostede hende en lang pause fra det aktive liv som fodboldspiller, og da hun endelig vendte tilbage på banen fulgte adskillige følgeskader.

Nu er midtbanespilleren omsider tilbage i fuld vigør.

- Jeg synes, at min krop og mit hoved har det bedre og bedre, og jeg synes efterhånden, at jeg har været hele vejen rundt med fodskader, lårskader, knæskader og så videre. Nu føler jeg endelig, at jeg er ved at være ovre det, fortæller hun.

Hvordan bliver det på et tidspunkt igen at trække landsholdstrøjen over hovedet?

- Det glæder jeg mig helt vildt til. Når det sker, tror jeg, at jeg bliver rigtig stolt af mig selv. Jeg savner det virkelig og glæder mig helt vildt til at være tilbage på landsholdet.

Landsholdet samles fra den 5. til 8. juni i Brøndby, mens EM i Holland indledes den 16. juli. Danmark tester EM-formen den 1. juli i en testkamp mod England på Gladsaxe Stadion.

Sofie Junge Pedersen fortæller i videoen over artiklen om vejen tilbage til fodboldbanen efter en alvorlig hjernerystelse.

Den danske trup til landsholdssamlingen i juni:

  • Målmænd: Stina Lykke, Maria Christensen og Line Johansen.
  • Forsvar: Theresa Nielsen, Janni Arnth, Simone Boye, Line Røddik, Cecilie Sandvej, Mie Jans, Luna Gewitz og Stine Ballisager.
  • Midtbane: Sofie Junge, Nanna Christiansen, Maja Kildemoes, Sanne Troelsgaard, Katrine Veje, Frederikke Thøgersen, Nicoline Sørensen og Sarah Dyrehauge.
  • Angreb: Lise Munk, Pernille Harder, Stine Larsen og Lotte Troelsgaard.

Nadia Nadim og Line S. Jensen, som begge spiller i USA, er fravalgt på grund af den lange rejsetid. 23 spillere får plads i Nils Nielsens endelige landsholdstrup.