Laudrups drenge er guld værd

Swansea Citys første sæson i Premier League vurderes til at have kastet godt en halv milliard kroner af til byen og Wales i det hele taget.

Michu er ikke med i regnskabet fra 2011/2012, men mon ikke den økonomiske succes fortsætter. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Swansea Citys første sæson i den engelske Premier League vurderes til at have en værdi af godt 530 millioner kroner for båden klubben, byen og hele Wales.

Den 100 år gamle klub har tidligere fortalt, at den tjente omkring 133 millioner kroner på Premier League-sæsonen 2011-2012, men nu betydningen af for både by og land blevet undersøgt til bunds af Cardiff University.

I rapporten estimeres det, at Wales har fået/bibeholdt 400 stillinger, hvoraf de 340 er i byen Swansea.

- Svanernes (Swansea Citys kælenavn er the Swans, og svanen optræder i klubbens logo, red.) Premier League-eventyr er en utrolig succeshistorie for klubben, for Wales og for Swansea.

Det er en utrolig bedrift, siger Nick Bradley, som sidder i byrådet i Swansea, og takker både den walisiske regering, byrådet og deres partnere - ud over selve fodboldklubben.

Ifølge rapporten så kommer hovedparten af værdien direkte fra fodboldklubben, mens de fleste stillinger kun indirekte er relateret til fodbold.

Den store værdi skyldes fans, som lægger penge i pubber, klubber, restauranter og hoteller i forbindelse med, at de er taget til Swansea for at se fodbold.

På søndag bliver der sikkert lagt en masse penge i Swansea og omegn igen, når Arsenal kommer på besøg til en kamp i 3. runde af FA Cup'en. Sidst de to hold mødtes gik det rigtig godt for Michael Laudrups tropper - Swansea vandt 2-0 i London i en Premier League-kamp den 1. december.

Premier League blev etableret i 1992, inden da hed den bedste række første division, hvortil Swansea rykkede op i 1981.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve