Schmeichels råd til Kasper: Husk hvor chokerende dårlige vi var

Leicester med Kasper Schmeichel i målet er med i kampen om at vinde Premier League.

Peter Schmeichel ved, hvad han snakker om, når det handler om Premier League. Den store, blonde målmand satte sine handsker på hele fem Premier League-pokaler og løftede dem over hovedet.

Nu er det så Peters søn, Kasper, der har muligheden for at vinde det engelske mesterskab med sin klub Leicester.

- Jeg siger til Kasper, at han skal se på det Manchester United-hold, jeg var en del af, og se, hvor chokerende dårlige vi nogle gange var på den her tid af året, siger Peter Schmeichel til DR Sporten.

I den tid, Peter Schmeichel var i Manchester United, førte holdet nemlig langt fra altid tabellen, når der blev gjort status i forårsmånederne. Og selve fodboldspillet var da heller ikke altid kønt.

Og det er en lære, som Kasper Schmeichel og Leicester altså bør tage med sig. Ikke mindst nu, hvor holdet i sine sidste tre kampe kun knebent har slået Norwich, har spillet uafgjort med West Bromwich og tabt til Arsenal.

- Der var for eksempel en marts måned et år, hvor vi i United kun fik et point, men alligevel vandt vi mesterskabet.

Leicester kan være katalysator

Til trods for en lidt svingende form ligger lilleputterne Leicester inden onsdagens kampe i Premier League fortsat nummer et i tabellen.

- Hvis Leicester kunne vinde mesterskabet, ville det være fantastisk. Og det ville kunne få mange til at flytte deres opfattelse af fodbold, siger Peter Schmeichel og tilføjer.

- Nogle gange tænker jeg, at der snart må ske en ændring i den måde, topfodbold bliver spillet på, og der kan Leicester måske være en katalysator.

Leicester har fra førstepladsen tre point ned til Tottenham - som dog har en kamp i hånden i aften – med ti runder tilbage af Premier League.

 • Print
 • Del artiklen:

  Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

  Få dagligt nyt fra DR Sporten.

  Vælg mailingliste:

  Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: