Bilbao sænkede United

Ny europæisk ydmygelse for Manchester United, der ikke kunne overvinde Athletic Bilbao i Europa League.

Athletic Bilbaos Oscar de Marcos jubler, mens Uniteds Paul Pogba ser til. (Foto: RAFA RIVAS © Scanpix)

Manchester United takkede torsdag aften af for europæisk fodbold i denne sæson, da Premier Leagues førerhold på udebane tabte returkampen i Europa Leagues 1/8-finale med 1-2 til Athletic Bilbao.

Samlet vandt spanierne med 5-3 efter den flotte 3-2-gevinst på Old Trafford i den første kamp. Begge sejre var ganske fortjent.

United var fra start under et gevaldigt pres i Bilbao, og opgaven gik fra svær til næsten umulig, da den spanske landsholdsangriber Fernando Llorente midtvejs i første halvleg bragte værterne foran 1-0.

Det skete med en flot flugter på en lang aflevering fra Bilbaos egen forsvarsrække.

Med Wayne Rooney som den enlige angriber fik United ganske enkelt for lidt ud af det rent offensivt. Bolden havde United ellers rigeligt af, især efter 1-0-målet, fordi Athletic Bilbao trak sig en anelse tilbage.

Efter pausen var det fortsat svært på at få øje på gode United-chancer, og faktisk var det hjemmeholdet, der var klart tættest på det næste mål i opgøret. Fortjent var det derfor, da Oscar De Marcos scorede til 2-0.

United lignede på intet tidspunkt et hold, som kunne hive et historisk comeback frem, hvilket englænderne ellers tidligere har gjort ved flere lejligheder.

Rooney reducerede 10 minutter før tid på et flot langskud, men ellers blev det ikke til mere.

Med nederlaget sluttede en meget skuffende europæisk sæson for Alex Fergusons engelske mestre.

I Champions League gik englænderne ikke videre fra gruppespillet, og kun efter besvær vandt Manchester United så over Ajax Amsterdam i 1/16-finalen af Europa League. Det er ikke godt nok for en klub af Uniteds størrelse.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve