Disse hold er videre i Europa League

De otte kvartfinalister i Europa League er fundet. En række favoritter blev sat på plads i 1/8-finalen.

Der var målfest i Gelsenkirchen, hvor Schalke 04 sluttede sig til de hold, som fortsatte i Europa League. Schalke var bagud 0-2 mod Twente efter det første opgør, og gik samlet videre med 4-2. (Foto: Ina Fassbender © Scanpix)

 *Athletic Bilbao:

 Det spanske hold overraskede igen og fik sig en fantastisk skalp i skikkelse af det engelske storhold Manchester United. I Bilbao vandt hjemmeholdet 2-1, og samlet blev det til en 5-3-gevinst efter den flotte 3-2-sejr på Old Trafford i det første opgør.

 

 *AZ Alkmaar:

 Der er fortsat dansk deltagelse i kvartfinalerne. Simon Poulsen lagde torsdag aften op til hollændernes vigtige udebanemål mod Udinese, der vandt returopgøret 2-1 i Italien, men alligevel samlet tabte 2-3.

 

 *Valencia:

 Spanierne mødte PSV Eindhoven på det helt rigtige tidspunkt af sæsonen. Hollænderne er i krise for tiden, og spanierne fik torsdag aften 1-1 med hjem fra Eindhoven. Samlet sejrede spanierne med 5-3.

 

 *Hannover 96

 Tyskerne satte tingene på plads i returkampen på hjemmebane mod belgiske Standard Liege. Hannover vandt 4-0 og samlet 6-2 i opgøret mellem to af de hold, som sendte FC København ud af gruppespillet.

 

 *Sporting Lissabon

 FC Portos forsvarende mestre blev sendt ud af Manchester City i 1/16-finalen. Det tog Sporting Lissabon revanche for på Portugals vegne trods 2-3-nederlaget til City i returkampen i Manchester. Sporting vandt 1-0 på hjemmebane i den første kamp.

 

 *Atlético Madrid

 Spanierne havde ingen problemer med at vinde over tyrkiske Besiktas. 3-1-sejren hjemme blev torsdag fulgt op af en 3-0-sejr på udebane.

 

 *Metalist Kharkiv

 Ukrainerne fra Metalist Kharkiv var bagud samlet 0-2 undervejs i returkampen i Grækenland mod Olympiakos, inden ukrainerne med to mål fik vendt opgøret og sikret sig avancement på reglen om flest scorede udebanemål.

 

 *Schalke 04

 Torsdagen bød på et forrygende comeback af Schalke, der var bagud 0-2 samlet i returkampen mod Twente, inden tyskerne på hjemmebane scorede fire mål og gik videre samlet 4-2.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve