FCK og FCM afviser OL-landsholdet

Danmark kommer næppe til at stille med det stærkest mulige OL-hold, som det ser ud nu.

De Olympiske Lege er det absolutte højdepunkt i langt de fleste sportsgrene. Bare ikke i fodbold, hvor Danmark er kvalificeret for første gang i 24 år.

OL-turneringen er nemlig ikke en del af fodboldens officielle kalender, og derfor skal klubberne ikke give spillerne fri til at rejse til Rio. Og det har en række Superliga-klubber tænkt sig at udnytte.

- Der er ikke nogen af vores prioriterede spillere, der kommer til at spille OL, fastslår Anders Hørsholt, der er adm. direktør i FC København.

Konkurrenterne i FC Midtjylland har det på samme måde. Det skyldes især, at FCM måske skal spille europæiske kampe mens der er OL, og det er langt vigtigere end at sende spillere til Brasilien.

- De resultater, vi laver i europæisk fodbold koster i de næste fem år. Så hvis vi gør det dårligt, så ridder det FC Midtjylland og dansk fodbold i de næste fem år. Men hvis vi gør det godt, så hjælper det os fremover, siger FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein, der ikke udelukker, at der på sigt kan komme en løsning.

Derudover ser AaB heller ikke ud til at være særligt positive over for OL-holdet.

Svært at planlægge

I alt fire danske hold kan se frem til at skulle spille europæiske kampe i starten af sommeren. Og selvom de alle kan være slået ud inden play off-runderne, der spilles under OL, så er planlægningen omkring OL-holdet noget udfordrende.

Der er nemlig deadline for udtagelse til OL-holdet den 16. juli, og derfor er det svært at samle en trup før man kender til omfanget af Danmarks deltagelse i de europæiske klubturneringer.

- Den optimale løsning findes ikke. Hvis det skal være optimalt for klubberne, så bliver det meget dårligt for DBU. Og skal det være optimalt for DBU, så bliver det ikke optimalt for Superliga-klubberne, siger Claus Steinlein, der håber på at klubberne og DBU kan finde en løsning i løbet af foråret.

I modsætning til Superligaen så har eksempelvis den tyske Bundesliga valgt at udsætte ligastarten på grund af OL, der afholdes fra 5. til den 21. august.

I videoen herover kan du høre lidt mere om det spil, der foregår omkring det danske OL-hold.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve