Kraul: Faren kommer fra flankerne

DR Sportens Andreas Kraul advarer om at lægge for meget fokus på Hollands Arjen Robben. Truslen kan i virkeligheden lige så vel komme fra den anden kant.

Ibrahim Afellay (til venstre) og Klaas-Jan Huntelaar jubler efter et af de mange mål, som det hollandske landshold har scoret i de seneste kampe. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Nu er jeg ikke specielt kyndig

ud i militær strategi, men jeg har da engang hørt noget om knivtangsmanøvre og princippet om at angribe fjenden fra to forskellige flanker på en gang.

Og lige præcis det, skal de danske spillere være forberedt maksimalt på, når de i aften åbner vores del af EM-showet med et opgør mod VM-sølvvinderne fra Holland. Det er samtidig en gentagelse af en tilsvarende åbningskamp for stort set præcis to år siden på Soccer City Stadium i Johannesburg ved VM i Sydafrika – dengang tabte Danmark fortjent 2-0.

Rent defensivt er det hollandske mandskab på papiret svækket en smule i forhold til 2010, især efter tabet af den skadede forsvarsleder Joris Mathijsen. Til gengæld virker offensiven om muligt endnu mere skræmmende.

Som det ser ud på forhånd, vælger Hollands landstræner Bert van Marwijk at spille med følgende kvartet som de fire forreste: Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay og Robin van Persie, hvilket vil sige, at han på bænken har Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt og Klaas-Jan Huntelaar at skyde med.

Ja, de sidste tre var på bænken!

I den danske lejr

har der helt naturligt været fokus på de offensive verdensstjerner – og især på Bayern Münchens Arjen Robben, der med sædvanligt udgangspunkt i højre side vil give Simon Poulsen en af karrierens mere markante udfordringer.

Problemet er, at man mod Holland ikke kan nøjes med at rette fokus et, to eller tre steder hen, og når man har set de hollandske testkampe samt talt med kilder i det hollandske pressekorps – ja, så er det faktisk Ibrahim Afellay fra FC Barcelona, der bliver fremhævet som den mest formstærke spiller af dem i orange trøjer.

Den hurtige venstrekant med rødder i Marokko har været ramt af en alvorlig knæskade og har derfor ikke spillet mange minutter for Barcelona, men han meldes i kanonform, og i Hollands sidste testkamp mod Nordirland var Afellay den store oplevelse med to flotte scoringer samt to oplæg.

Dermed bliver Lars Jacobsen

i den danske højreside sikkert også maksimalt beskæftiget, og så er det alene op til Simon Kjær og Daniel Agger at holde styr på Premier Leagues topscorer Robin van Persie centralt, mens især William Kvist – formentlig uden hjælp fra Niki Zimling - skal hjælpe til med opdækningen af Sneijder.

Det er alt i alt en voldsom opgave over for EM-slutrundens på papiret stærkeste offensiv. Især fordi faren kommer konstant og fra begge flanker.

Formodet dansk startopstilling:
Stephan Andersen – Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Simon Poulsen – William Kvist, Jakob Poulsen – Dennis Rommedahl, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli – Nicklas Bendtner.

Formodet hollandsk startopstilling:
Maarten Stekelenburg – Gregory van der Wiel, Johnny Heitinga, Ron Vlaart, Jetro Willems – Nigel de Jong, Mark van Bommel – Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay – Robin van Persie.

Har du kommentarer, så skriv herunder!

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve