Danmark overrasker mod Canada ved Algarve Cup

Nadia Nadim scorede det enlige mål, da Danmark besejrede Canada ved Algarve Cup.

Nadia Nadim sørgede for en god dansk start på Algarve Cup, da Canada blev besejret i åbningskampen. Det var ellers canadierne, der havde langt det meste af spillet.

Danmark startede med et enormt højt pres, og det virkede efter hensigten. Allerede i første minut erobrede Katrine Veje bolden på den venstre midtbane og satte et angreb i gang. Via Pernille Harder havde danskerne flere gode chancer i feltet, men i sidste ende fik den canadiske målmand fat i bolden.

Hefter fulgte ti gode canadiske minutter, inden der faldt lidt mere ro på. Dog kun i den forstand, at der flere gange var optræk til chancer i begge ender. De bedste opspil stod canadierne dog stadig for, men især Simone Boye var godt spillende i det danske midterforsvar.

Ud over den allerførste chance var Danmarks bedste mulighed i første halvleg en god frispilning til Sanne Troelsgaard. Hun fik bolden af holdets nye anfører, Pernille Harder, der viste godt overblik på kanten af feltet. Desværre for Danmark kom Stephanie Labbe igen i vejen.

Nadim vendte kampen

Danmarks opstilling

Opstilling 4-4-1-1

Stina Lykke

Theresa Nielsen – Simone Boye – Mie Jans – Line Røddik

Sanne Troelsgaard – Nanna Christiansen – Julie Trustrup – Katrine Veje

Pernille Harder

Nadia Nadim

Udskiftninger: Sanne Troelsgaard, Nanna Christiansen, Julie Trustrup, Katrine Veje

Indskiftninger: Johanna Rasmussen, Line S. Jensen, Sara Dyrehauge, Maja Kildemoes

I starten af anden halvleg virkede canadierne stadig skarpest, indtil bolden pludselig havnede hos Nadia Nadim i det canadiske felt. Fra tæt hold sparkede hun sikkert bolden i nettet til stor jubel på tilskuerpladserne.

Over 40 danskere fordelt i 23 autocampere havde ventet det meste af dagen på at se fodbold, og de fortrød næppe at have åbningskampen ved Algarve Cup på programlisten over deres to måneder lange tur rundt i Sydeuropa.

Den danske føring fik canadierne til at satse offensivt. De skiftede blandt andet Christine Sinclair ind, verdens næstmest scorende landsholdsspiller med over 160 mål på samvittigheden.

Angrebslysten gav dog også plads til danskerne, og midt i anden halvleg brød Katrine Veje igennem på venstrekanten. Efter at have driblet ind i feltet sendte hun bolden i panden på Pernille Harder, der lige akkurat headede over mål.

Og da Nadia Nadim og Allysha Chapman missede store chancer i hver ende, så endte kampen med en dansk sejr på 1-0.

Nils Nielsen var på forhånd udfordret af en række skader. Derfor afveg opstillingen noget fra efterårets opstillinger. Tilbagevendte Nanna Christiansen fik lov til at starte på midtbanen sammen med Julie Trustrup, mens Mie Jans spillede i det centrale forsvar ved siden af Simone Boye.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve