Team Danmark-boss: Fodboldlandsholdet får det svært

Michael Andersen har svært ved at se det danske landshold nå langt ved VM- og EM-slutrunder de kommende år.

En ung landsholdsfan under EM-kampen mellem Danmark og Tyskland i 2012 - han må tilsyneladende belave sig på flere skuffelser. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Det danske fodboldlandshold kommer ikke til at levere store resultater ved VM- eller EM-slutrunder i de kommende år.

Det mener Team Danmark-direktør Michael Andersen, der tror, at Morten Olsens mandskab skal være meget glade for bare at kvalificere sig til de store slutrunder.

- Jeg tror, at der går lang tid til, at vi kommer frem til en kvartfinale ved en slutrunde med fodboldlandsholdet.

- Det bliver svært for dem at komme til VM i Brasilien næste gang, og vi skal langt hen ad vejen være tilfredse med at kvalificere os til EM og VM.

- Hvis vi skal frem til en kvartfinale, så ligger det et godt stykke ude i fremtiden, siger Michael Andersen.

Mange hold - større problemer

Team Danmark-direktøren så i det forgangne år landsholdet deltage ved EM, hvor holdet åbnede med en sejr over Holland, men senere tabte til Portugal og Tyskland.

- De overraskede meget positivt med at vinde over Holland, men vi var langt fra en kvartfinale.

- Jeg tror, at det bliver sværere og sværere for det danske landshold. Næste gang udvider man EM fra 16 til 24 hold, og som jeg ser det, så bliver det sværere for Danmark at lave topresultater til slutrunder i fodbold.

- Men det er godt og skaber interesse, at vi er med til slutrunderne og kvalificerer os stabilt over en årrække, siger Michael Andersen.

Fodboldlandsholdet har fået en skidt start på den igangværende VM-kvalifikation med to point i de tre første kampe. Italien topper med 10 point efter fire kampe.

Kun et enkelt hold kvalificerer sig direkte til VM fra gruppen, mens gruppens toer måske skal spille to playoff-kampe om en VM-plads.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve