Liniger: Nu er det slut for Platini

Michel Platini er færdig i fodbold-politik, vurderer DR Sportens Henrik Liniger.

Fodbold-politik og franske Michel Platini har i mange år gået hånd i hånd. Men det er slut nu.

Platini meddelte i aftes, at han ikke vil stille op til det kommende præsident-valg i Fifa, der skal afholdes den 26. februar.

- Det, der er værd at bemærke i hans udmelding, er, at han ikke indrømmer sin skyld i den del af Fifa-skandalen, der vedrører ham. Tværtimod fastholder han, at han er uskyldig, siger DR Sportens Henrik Liniger.

Franskmanden er for nyligt sammen med Fifas nuværende præsident, Sepp Blatter, blevet udelukket fra al fodbold-relateret aktivit i otte år Fifas etiske komité. Men det er angiveligt ikke derfor, han trækker sig.

- Han siger, at grunden til, han trækker sig, er, fordi han ikke har tid nok til at føre en ordentlig kampagne. Men ærlig talt virker det til at være det mindste af de problemer, han har i øjeblikket, siger Linigier.

Det er en overførsel på to millioner scherwizerfranc fra Blatter til Platini i 2011, som de ikke har kunnet dokumentere ordentlig for, der har fået dem dem udelukket.

Det er slut for Platini
- Han holder selv nogle døre åbne, blandt andet har han tænkt sig at appellere til den internationale domstol CAS i sin udelukkelses-sag. Men jeg tror, at det her er endegyldigt slut for Platini.

- Hans sag har jo allerede været prøvet ved adskillige juridiske instanser i Fifa, og han har tabt med et brag hver gang, og jeg har svært ved at se, hvorfor det skulle ændre sig.

- Så ja, jeg tror, at det her er et endegyldigt farvel til Michel Platini i fodbold-politik, i hvert fald i de næste mange år, slutter Henrik Liniger.

Michel Platini har været præsident i det europæiske fodbold, Uefa, siden 2007.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve