Martin Laursen turde ikke spille CL-finale

Fodboldstjernen var så bange for at fejle, at han ikke ønskede at spille Champions League-finalen i 2003.

Martin Laursen er glad for, at træner Carlo Ancelotti ikke sendte ham på banen i Champions League-finalen. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Det er en drøm for mange at spille Champions League-finale, men det var det ikke for Martin Laursen i 2003.

Den tidligere danske fodboldstjerne var bange for at falde igennem, da hans daværende arbejdsgiver AC Milan slog Juventus i finalen. Laursen sad på bænken i hele kampen, og var lykkelig for, at hans træner Carlo Ancelotti ikke sendte ham på banen.

- Jeg var bange for at lave en stor fejl og falde igennem. Mit fodboldselvværd var langt nede, og jeg troede ikke, at jeg var god nok, siger Martin Laursen.

Forsvarsspilleren var præget af en sæson, hvor det ikke var blevet til megen spilletid. Samtidig blev han udsat for drillerier fra sine holdkammerater. Selv om drillerierne i dag virker uskyldige, så påvirkede de ham alligevel.

- Jeg var langt væk fra holdet, og jeg havde ingen kontakt til Ancelotti, som var træner. Jeg spillede aldrig i den sæson, og det gik ud over troen på egne evner.

- Jeg havde det heller ikke så godt i omklædningsrummet på det tidspunkt, siger Martin Laursen.

Paolo Maldini, Alessandro Nesta og Alessandro Costacurta var Carlo Ancelottis foretrukne valg i midterforsvaret, og derfor var det usikkert, om der overhovedet ville blive plads til Martin Laursen på Milans bænk til Champions League-finalen.

- Jeg kan huske, at jeg spillede den sidste turneringskamp i Serie A, som var uden betydning. Det lå lidt i kortene, at dem, der spillede i den kamp, ikke ville spille i CL-finalen.

- Min holdkammerat Dario Simic, der også spillede i midterforsvaret, kom ikke på banen i den kamp, og jeg tror, at Ancelotti helst ville have haft ham med på bænken.

- Men Silvio Berlusconi (AC Milans præsident, red.) kunne godt lide mig, og jeg er sikker på, at det var ham, der gjorde, at jeg kom på bænken.

- Derfor følte jeg bare, at det var en nødløsning, hvis jeg kom ind. Carlo Ancelotti ville ikke have, at jeg kom ind. Så hvis jeg kom ind, så var det ikke, fordi han ønskede det. Sådan nogle tanker havde jeg, og derfor ville jeg ikke ind, siger Martin Laursen.

Den tidligere danske fodboldstjerne løfter sløret for sine tanker om blandt andet præstationsangst i den nye dokumentarfilm "Me, Myself & Martin Laursen", der er lavet af Anthony Tullberg.

Filmen har biografpremiere i aften og vil kunne ses på internettet i næste uge på martinlaursenmovie.com.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve