FC Midtjylland overvejer Matador-metoder

De har akut brug for penge i FC Midtjylland. Derfor overvejer man nu at pantsætte spillertruppen.

Izunna Uzochukwu er allerede afsat - nu pantsættes resten af FCM's trup måske også. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Økonomien er rødglødende i FC Midtjylland. Klubben er i alvorlige problemer, og nu overvejer man ifølge Ekstra Bladet at pantsætte spillertruppen for at dække et akut behov på omkring 25 mio. kr.

- Det er en model, der tidligere er brugt her, og det er også sket andre steder. Jeg ser ikke den model som noget forkert, og ja… Det er en af de ting, vi diskuterer, indrømmer midtjydernes bestyrelsesformand, Johnny Rune over for EB.

FC Midtjylland har i alt formøblet transferindtægter på omkring 145 mio. kr. og aktieudvidelser på 140 mio. kr. - i alt 285 mio. kr. Derfor må klubben nu tage alternative midler i brug og forsøge at pantsætte spillertruppen, næsten ligesom når man pantsætter Rådhuspladsen og Bülowsvej i et spil Matador.

Midtjydernes plan er at lade nogle investorer købe et såkaldt playersponsorat ved at betale klubben et forskud på fremtidige transferindtægter af spillerne. Bliver en spiller solgt, vil det derfor være investorerne, der får størstedelen af indtægterne fra salget.

Klubben regner med at få gennemført endnu en aktieudvidelse til foråret og har derefter  mulighed for at købe spillerne tilbage fra investorerne. Releaze TournamentTable Widget

Allerede nu er Rilwan Hassan, Izunna Uzochukwu og Sylvester Igboun afsat. 

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve