Lars Jacobsen stopper i FCK til sommer

- Vi kunne ikke blive enige om betingelserne for at fortsætte samarbejdet, siger Lars Jacobsen.

Lars Jacobsen var endnu engang bænket under weekendens tur til Odense. (Foto: Johnny Anthon Wichmann © Scanpix)

Landsholdsspilleren Lars Jacobsen stopper i FC København til sommer. Det skriver klubben på sin hjemmeside:

- Vi kunne ikke blive enige om betingelserne for at fortsætte samarbejdet, og sådan er det nu engang. Når det er tilfældet, så er det vigtigt at nå den afklaring, så to parter, der kun har gode oplevelser sammen, kan komme bedst muligt videre og finde ud af, hvad de hver især skal uden hinanden, siger Lars Jacobsen til FCK's hjemmeside.

Dagens meddelelse kommer for at "lukke ned for videre spekulationer i omgivelserne", som FCK skriver. Mens Lars Jacobsen er fast mand i startopstillingen på landsholdet, har han nemlig ikke fået meget spilletid i superligaen, og det har medført en del medieomtale om hans fremtidsmuligheder.

Anføreren har kontraktudløb til sommer og sætter punktum for tiden i FCK. 

- Det her ændrer ikke på, at jeg har haft to gode perioder i F.C. København med bl.a. fire mesterskaber og to pokaltitler. Og jeg kan stå inde for, at jeg i min sidste tid i klubben ikke kommer til at ændre min indstilling til at gøre mit arbejde og være en del af klubben og holdet. Jeg vil slutte ordentligt af, siger han. Releaze TournamentTable Widget

Han har siden sommer forhandlet med FCK om en kontraktforlængelse, men parterne kunne ikke blive enige.

- Jeg har, i begge mine perioder i klubben, hele tiden været glad for at arbejde med Lars, og selvom konkurrencen på pladsen er skærpet nu, var muligheden for en fortsættelse til stede. Men jeg har samtidig stor respekt for det valg, Lars og vi har truffet, og nu handler det om, at Lars som anfører for F.C. København får den bedst mulige afsked i klubben, siger cheftræner Ståle Solbakken.

- Vi skal ikke tage afsked med Lars nu og her, men han har betydet meget for klubben gennem tiden, og jeg er sikker på, at han også de næste måneder vil give alt til holdet og truppen for at gøre et sidste positivt indtryk.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen.

Lars Jacobsen har de seneste to ligakampe mod FC Midtjylland og OB måttet se unge Christoffer Remmer starte inde på højre back, og det affødte spekulationerne om hans fremtid i klubben.

Han kom til FCK i vinteren 2004 efter halvandet år i Hamburger SV. Før opholdet i Tyskland spillede han for OB, hvor han nåede 160 kampe og en pokaltitel i 2002, hvor han efter 2-1 sejren over FCK i pokalfinalen blev kåret som årets pokalfighter.

I 2007 forlod han superligaen og prøvede sig selv af i Nürnberg, Everton, Blackburn og West Ham, før han i sommeren 2011 skiftede tilbage til FC København.

 

 

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve