Sjove facts fra Superligaen

Læs facts efter weekendens kampe her.

Læs statistik efter weekendens kampe i Superligaen her. Du kan bla. læse at:

- Esbjerg spillede uafgjort for fjerde udekamp i træk
- César Santin brændte for første gang et straffespark
- Alle Gilberto Macenas seks scoringer i denne sæson er faldet på udebane.
- Brøndby har nu lukket mål ind i deres sidste 14 Superligakampe, og det er ny klubrekord

Lyngby BK – Randers FC 3-3

- To mål på syv minutter er de hurtigste to mål i denne sæson.

- Det er 11. gang i denne sæson at Lyngby scorer det første mål i kampen, og dermed tangerer de FCK der dog har spillet en kamp færre. De 11 kampe er endt med 6 sejre, 2 uafgjort og 3 nederlag.

- Kim Aabech nu delt nr. 2 på assist-listen med 5 assists sammen med Dame N’Doye og Chris Sørensen. Claudemir fra FCK fører med 6.

Stilling
FC København 65
SønderjyskE 58
FC Midtjylland 55
Brøndby IF 51
AaB 49
Randers FC 43
OB 43
Viborg FF 37
FC Nordsjælland 35
AGF 34
Esbjerg fB 30
Hobro IK 18
Se udvidet stilling

- Det var Kim Aabechs 9. mål i denne sæson. Hvis han scorer et tiende vil det være første gang siden 2000/01 at en Lyngby-spiller scorer 10 mål i en sæson (Kim Christensen).

- Fire mål i første halvleg tangerer sæsonrekorden. Tidligere har OB ført 3-1 over SønderjyskE efter 45 minutter.

- Det var tredje gang i sæsonen vi fik resultatet 3-3. Tidligere har SønderjyskE og FCK delt med samme cifre og Lyngby har tidligere præsteret samme resultat hjemme mod Brøndby.

Silkeborg IF – Esbjerg FB 1-1

- Tim Janssen scorede for femte gang i fem kampe mod Silkeborg, og det er dermed suverænt den klub, som han har scoret flest mål mod i Superligaen.

- Lasse Heinze er blevet passeret af Tim Janssen fem gange, og den hollandske angriber er dermed den spiller, der har sendt flest bolde ind bag Heinze.

- Esbjerg spillede uafgjort for fjerde udekamp i træk og har nu ikke tabt i deres sidste syv udekampe. Begge dele er en tangering af klubrekorden.

- Esbjerg har nu scoret i deres sidste 13 Superligakampe, og det er en tangering af klubrekorden, der blev sat første gang fra maj-september 2007.

- Christian Holst har nu scoret fire Superligamål mod Esbjerg i Superligaen. Det er kun HB Køge, at Holst har scoret ligeså ofte mod.

- To ud af Silkeborgs tre yngste startopstillinger i denne sæson har været i kampe mod Esbjerg. Dagens startende 11 havde en gennemsnitsalder på 25 år og 357 dage, hvilket er holdets tredjeyngste startopstilling i denne sæson. Den yngste opstilling var på 25 år og 54 dage og var i sæsonens første opgør mod Esbjerg den 28. august.

- Peter Nymann spillede sin Superligakamp nr. 50 for Esbjerg.

SønderjyskE – AC Horsens 0-3

- 3-0-sejren var den største udesejr for AC Horsens nogensinde i Superligaen.

- Gilberto Macena er med sine to mål i kampen nu oppe på 39 Superligamål, og det gør ham til den brasilianske spiller, der har scoret flest mål i Superligaen gennem tiden.

- Sønderjyske lukkede for anden hjemmekamp i træk tre mål ind, og det er en tangering af klubrekorden, der senest blev sat i november 2008.

- For første gang i denne sæson vinder AC Horsens to Superligakampe i træk.

- Med Olafur Skúlasons røde kort er Sønderjyske er nu oppe på to direkte røde kort i denne sæson, og det er sæsonrekord. Man deler den dog med AC Horsens.

- Sønderjyske stillede i dag op med deres ældste startopstilling i denne sæson. Gennemsnitsalderen for de startende elleve var 28 år og 27 dage.

- Alle Gilberto Macenas seks scoringer i denne sæson er faldet på udebane.

FC København– FC Nordsjælland 2-1

- FCK er nu ubesejret i deres første 17 kampe i denne sæson. Det er den bedste start af et hold nogensinde i Superligaen.

- Det var første gang siden kampen mellem Brøndby og HB Køge den 23. august 2009 (6-1), at der bliver dømt to straffespark i samme kamp.

- Der blev dømt to straffespark inden for tre minutter i dagens kamp. Sidst det skete i Superligaen var den 19. juli 2009 i kampen mellem Brøndby og OB, hvor der også blev dømt to straffespark i løbet af tre minutter (39-41 minut).

- Det var første gang siden den 31. maj 2009, at et hold fik to straffespark i samme kamp. Og her var det ligeledes FCK, der fik to forsøg fra elleve meter. Det var i en kamp mod Randers, og Morten Nordstrand scorede på begge.

- FCK har nu brændt to straffespark i denne sæson, og det er sæsonrekord. Holdet har desuden fået tilkendt fem straffespark, og det er ligeledes sæsonrekord. Brøndby har dog også fået tilkendt fem straffespark.

- FCK har nu scoret kampens første mål 12 gange i denne sæson, og det er sæsonrekord. Holdet har vundet alle de 12 kampe, hvor de har scoret kampens første mål i denne sæson, og det er ligeledes sæsonrekord

- FCK  har ikke tabt i de sidste 18 Superligakampe (15 sejre, 3 uafgjorte).  De nærmer sig klubrekorden, som også er Superligarekord, på 21 kampe i træk uden nederlag. De har sat rekorden to gange og deler den også med Brøndby.

- César Santin brændte for første gang et straffespark i Superligaen. Han har nu scoret på syv ud af otte straffespark.

- FCN stillede i dag op i deres yngste startopstilling i denne sæson. De startende elleve havde en gennemsnitsalder på 23 år og 329 dage

AaB – Brøndby IF 1-2

- Brøndby har nu lukket mål ind i deres sidste 14 Superligakampe, og det er ny klubrekord.

- Rasmus Würtz har nu scoret fire mål mod Brøndby, og de er dermed den Superligaklub, som Würtz har scoret oftest mod i Superligaen.

- Mike Jensen scorede for tredje gang i træk på udebane mod AaB. Brøndby har vundet alle de syv Superligakampe, hvor han har scoret.

- Nicolai Agger scorede sit første Superligamål for Brøndby.

- AaB har nu kun vundet en ud af de sidste 25 hjemmekampe, hvor man har været bagud med 0-1 ved pausen. Det var mod AGF den 8. maj 2008 (3-1).

- Brøndby har nu vundet de sidste fire Superligakampe mod AaB.

Research: Infostrada Sports

 • Print
 • Del artiklen:

  Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

  Få dagligt nyt fra DR Sporten.

  Vælg mailingliste:

  Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: