Til dagligt er en lang række af de danske og svenske håndboldspillere holdkammerater. Tirsdag er de fjender.

Der er både point og håneret på spil, når Danmark og Sverige mødes i et klassisk - og vigtigt - nordisk derby tirsdag aften.

- Det er jo en special match, helt klart. Det bliver en vigtig kamp mod gode venner, siger Mattias Andersen, der til dagligt er klubkammerater med fem danskere i tyske Flensburg-Handewitt.

- Det bliver da sjovt. Det glæder jeg mig da til. Det er ikke mange gange, jeg har prøvet det, møde så mange, jeg spiller i klub med, så det bliver interessant, tilføjer danske Rasmus Lauge, der ligeledes spiller i Flensburg.

Mindgames

Og mens en normal håndboldkamp som oftest bliver afgjort på baggrund af de ting, der sker på banen, er det måske netop i morgen, at det mentale spil bliver afgørende for udfaldet:

- Selvfølgelig betyder den måske lidt mere. Også i følelser. Selvfølgelig, vi kender også alle spillere rigtig godt, og de kender os, så det bliver meget mindgames, tror jeg, siger Niklas Ekberg. Han spiller i tyske Kiel med Nicklas Landin og Mads Mensah Larsen.

Men den svensk-danske relation begrænser sig ikke kun til banen - der er sågar en dansker, der har en svensk bedre halvdel siddende hjemme i dagligstuen.

- Jeg har fået billeder derhjemme fra, at sønnen sidder i en dansk landsholdstrøje, og det tror og håber jeg også på, han gør i morgen, siger Henrik Toft Hansen.

Danmark møder Sverige kl. 20.30. Du kan se kampen på TV 2, høre den i radioen på P3 eller følge den i livetekst på dr.dk/sporten