Klavs Bruun inden OL-kval: Vi halter efter fysisk

De danske håndboldkvinder skal i bedre form, lyder udmeldingen fra landstræneren.

Kvindelandsholdet står overfor en særdeles vigtig weekend. På hjemmebane i Aarhus venter Rumænien, Montenegro og Uruguay i kampen om to billetter til OL i Rio de Janeiro.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen er optimistisk, men han ser dog klare muligheder for forbedring på holdet. På et punkt halser Danmark nemlig efter de bedste.

- Rusland, Norge og Holland virker både fysisk og spillemæssigt stærkere end de øvrige hold. Vi skal i bedre form og blive stærkere. På det fysiske område kan vi flytte os og det er et område, hvor det nemmest at få hurtige resultater, vurderer Klavs Bruun Jørgensen.

Slidte spillere

Under VM i december blev disse forskelle ret tydelige undervejs.

- I forhold til de tre i toppen, så er vi bagefter. Hvis mand tager Norge, så spiller de mere eller mindre hele VM-turneringen med de samme otte spillere. Det ville jeg ikke have kunne gøre. Det er stensikkert. Det var vi ikke i form til. Vi kunne spille ti minutter til et kvarter med de samme spillere og så blev vi nødt til skifte, ellers var vi gået døde.

Kristina Kristiansen de øvrige danske spillere blev de små i begge EM-kvalifikationskampene mod Rusland. (Foto: Claus bech © Scanpix)

- Sådan er det heldigvis også for mange af de andre hold, som vi ligger i kategori med. Topholdene kan holde i længere tid og kan spille længere med de samme. Det er det niveau, som vi skal op på, uddyber landstræneren.

I sidste uge mødte Danmark Rusland to gange i EM-kvalifikationen – med to danske nederlag til følge. Alligevel håber landstræneren, at kampene kan gavne hans mandskab.

- Spillerne er slidte. Det har været en lang og hård sæson. Både mentalt og fysisk. Jeg håber, at det har været en fordel, at vi har mødt et hold som Rusland.

Nye tider – større udfordringer

Op gennem 00’erne blev der investeret stort i de bedste danske kvindehold, med europæisk dominans og Champions League-titler til følge. Nu er virkeligheden en anden.

- Vi havde en periode med et stort opsving, hvor mange af klubberne havde fuldtidsprofessionelle spillere, hvor man havde bedre mulighed for at restituere og træne på forskellige tidspunkter. Sådan er det ikke mere og nu er der lidt strammere vilkår.

- Hvis vi skal ændre noget, så skal spillerne slide lidt mere og selvtræne lidt mere. Klubberne har ikke økonomi til at give de vilkår, som man havde tidligere. Det er en del af forklaringen. Vi må prøve at løfte i flok og se om klubberne ikke kan være med til at hjælpe os med at lægge mere vægt på konditionstræningen, slutter Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark indleder OL-kvalifikationen fredag mod Rumænien kl .18.50. Lørdag venter Montenegro, mens der sluttes af mod Uruguay søndag. De to bedste hold kvalificerer sig til OL. Alle tre kampe kan følges på DR1.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve