Klavs Bruun efterlyser afklaring: DHF nøler med kontraktforlængelse

Klavs Bruun Jørgensen vil kigge efter andre jobs, hvis ikke en forlængelse med DHF falder på plads inden VM.

Danmarks landstræner Klavs Bruun Jørgensen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Han overtog jobbet som landstræner for det kvindelige håndboldlandshold i sommeren 2015. Til sommer udløber Klavs Bruun Jørgensens kontrakt, og derfor vil landstræneren gerne have en afklaring om en eventuel forlængelse.

Jeg gider ikke at være til grin på den måde.

Klavs Bruun Jørgensen

Klavs Bruun Jørgensen vil gerne forlænge sin kontrakt som landstræner, men endnu er der ikke sket afgørende tilnærmelser fra Dansk Håndbold Forbund og sportschef Morten Henriksen, skriver BT.

Landstræneren vil helst have en afklaring inden VM-slutrunden i Tyskland i december.

- Vi har haft et indledende møde med DHF, men vi er ikke kommet videre end det. Jeg har ikke hørt noget fra Morten Henriksen siden det møde, siger Klavs Bruun Jørgensen og påpeger, at han gerne vil forlænge.

- Umiddelbart ja. Hvis kontrakten og vilkårene er i orden. Og hvis det er vigtigt for DHF at få forlænget, og der ellers er opbakning til dét, jeg går og laver, siger Klavs Bruun Jørgensen til BT og efterlyser en forlængelse inden VM.

- Det vigtigste for mig er, at jeg ikke ender i en situation, hvor der kan komme en masse polemik i kølvandet på en lidt for tidlig exit fra VM, fordi vi pludselig står over for en meget stærk modstander i ottendedelsfinalen, og så kan det ende med, at kontrakten ikke bliver forlænget på grund af en eller anden stemning, selv om spillet har været godt. Jeg gider ikke at være til grin på den måde.

- Hvis der ikke sker noget inden VM, er det også helt ok. Men så er det naturligt for mig at begynde at kigge efter noget andet for en sikkerheds skyld. Jeg vil ikke stå i en situation i januar, hvor jeg starter helt på bunden, når tingene begynder at falde på plads i diverse klubber.

Ingen deadline

Sportschef i DHF, Morten Henriksen, ser positivt for en forlængelse med Klavs Bruun Jørgensen, men om det bliver inden VM, vil han ikke garantere.

- Jeg vil ikke udelukke, at der kommer noget på plads inden VM, men jeg vil heller ikke udelukke, at der først kommer en afklaring efter VM. Jeg har ikke tænkt mig at sætte en deadline, for så bliver det et tema, hvis vi ikke overholder den af den ene eller anden grund, siger Henriksen til avisen.