Kommentar: Hold øje med blæksprutten

DR Sportens Marco de los Reyes har store forventninger til unge Paul Pogba fra Juventus.

Her jubler Paul Pogba efter et langskudsmål mod Udinese i sidste sæson. Bag ved ses Leonardo Bonucci (til højre) og Mirko Vucinic. (Foto: Giorgio Perottino © Scanpix)

Bemærk: Denne artikel er skrevet før FCK's kamp mod Juventus.

Om tre år er Frankrig vært for EM-slutrunden i fodbold, den første med deltagelse af hele 24 mandskaber. Og selv om det franske landshold har haft det svært de senere år, skal Les Bleus til den tid nok have kvaliteterne til at kæmpe med om de sjoveste placeringer.

Frankrig mangler bestemt heller ikke gode spillere. Eksempelvis blev Bayern München-stjernen Franck Ribery for et par uger siden kåret til årets spiller i Europa i sæsonen 2012/2013 - for næsen af Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Men jeg tror ikke, at det bliver den p.t. 30-årige Franck Ribery, der bliver Frankrigs vigtigste og mest afgørende spiller ved slutrunden i 2016.

Her og nu tror jeg derimod på, at det bliver hans unge landsmand Paul Pogba, der til dagligt udfolder sine evner hos Juventus.

Den 20-årige Paul Pogba er bestemt ikke noget ukendt navn. Han har allerede spillet tre landskampe, og forleden scorede han sit første landskampsmål; det sidste i 4-2-sejren over Hviderusland.

Og i sidste sæson - hans første i Juventus - etablerede han sig undervejs som en markant figur i Serie A.

I denne har han været med fra start i begge Serie A-kampe. Som midtbanespiller ved siden af Andrea Pirlo, der nu på tredje sæson er Torino-holdets centrale omdrejningspunkt. 

Franck Ribery bremses af Tony Jantschke fra Borussia Mönchengladbach. (Foto: Christof Stache © Scanpix)

Men Paul Pogba er anderledes end mange af nutidens mest profilerede stjerner. Han er ikke en lynhurtig ping-pong-spiller i stil med eksempelvis Andres Iniesta, Gareth Bale, Lionel Messi, Arjen Robben og Franck Ribery.

Paul Pogba er først og fremmest en allrounder, og det er meget sigende, at han i Italien kaldes Il Polpo Paul, blæksprutten Paul. Et kælenavn, han har fået, fordi hans lange stænger ofte er her og der og alle vegne. Med sine 190 centimeter rager han desuden godt op i landskabet.

Fysisk minder han en del af landsmanden om Patrick Vieira, der i mange år var en af verdens bedste defensive midtbanespillere. Med sin meget fysiske udstråling vækker han også minder om en ung Ruud Gullit - bare uden rastahår.

Franck Ribery bremses af Tony Jantschke fra Borussia Mönchengladbach. (Foto: Giorgio Perottino © Scanpix)

Paul Pogba var heller ikke en wonderboy, der allerede som ung teenager foldede alle sine talenter ud og skabte enorme forventninger. Modsat spillere som Neymar, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney.

Derfor lod Alex Ferguson ham i fjor smutte efter tre år i klubben og blot tre kampe på førsteholdet.

Inden da havde Paul Pogba spillet to år i Le Havre hjemme i Frankrig, hvor det først og fremmest var hans optrædener på diverse ungdomslandshold, der imponerede omgivelserne.

For to måneder siden spillede Paul Pogba så sin sidste ungdomslandskamp, det var til gengæld den vigtigste af dem alle. Det var nemlig finalen ved U/20-VM i Tyrkiet, hvor de unge franskmænd besejrede Uruguay efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Efterfølgende blev Paul Pogba kåret til turneringens bedste spiller. Takket være sine evner som lederskikkelse - han var holdets anfører - bindeled og alt mulig-mand.

Franck Ribery bremses af Tony Jantschke fra Borussia Mönchengladbach. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

I sidste sæson var den unge franskmand som indskifter kun med i knap en halvleg i de to Champions League-kampe mod FC Nordsjælland.

I efterårets gruppespil er det så FC Københavns tur til at møde "den gamle dame". Deres første opgør er i Parken på tirsdag, og her får mange danskere givetvis en god mulighed for at opleve en af verdens for tiden bedste unge spillere.

I det hele taget er Paul Pogba værd at holde godt øje med.

Lige nu synes jeg endda Il Polpo Paul er den spiller af alle, som er født i 1993 eller senere, der - fordi han kan så meget - har de største chancer for at blive en af verdens allerbedste spillere. 

Franck Ribery bremses af Tony Jantschke fra Borussia Mönchengladbach. (Foto: Maurizio Brambatti © Scanpix)
 

Har du en kommentar eller et bud på en ung spiller, der kan blive en af verdens bedste? Så skriv herunder!

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve