OL-gymnaster løj ikke om deres alder

Det Internationale Gymnastikforbund har renset de kinesiske gymnaster, der under OL i sommer blev beskyldt for at lyve om deres alder under OL.

Guldvinder Fei Cheng (tv) og de øvrige kinesere løj ikke om deres alder i Beijing. (Foto: Kazuhiro Nogi © Scanpix)

De kinesiske OL-gymnaster får lov til at beholde deres guldmedaljer.

Det Internationale Gymnastikforbund, FIG, renser gymnasterne, der var blevet beskyldt for at lyve om deres alder under OL.

FIG har gennemført en knap seks uger lang undersøgelse af gymnasternes alder og har blandt andet set på pas, ID-kort og papirer fra det kinesiske gymnastik-forbund.

Det er den Internationale Olympiske Komité, der har bedt om en undersøgelse. Op til og under OL var medierne fulde af artikler om, at kineserne løj sig ældre under OL.

FIG sætter nu punktum for undersøgelse af atleterne under OL i Beijing i år. Men fortsætter til gengæld en undersøgelse af de kinesere, der var med under OL i 2000 i Sydney. Der er især fokus på to gymnaster, Dong Fangxiao og Yang Yun.

- FIG mener ikke, at de forklaringer, vi har fået fra disse atleter, er fyldestgørende, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Gymnasterne skal fylde 16 år i dét år, hvor der er OL. Før, under og efter OL i Beijing har der været rygter om, at de kinesiske piger blot var 14 år.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve