Olaf Eller: NHL-sæsonen kan være slut for Lars

Lars Ellers far, Olaf Eller, frygter, at sønnen kan have spillet sin sidste kamp i NHL-slutspillet.

Lars Eller ligger på isen efter det voldsomme hit. (Foto: Christinne Muschi © Scanpix)

Lars Eller måtte overnatte på hospitalet i Montreal, efter at den danske ishockeyprofil blev tacklet i hovedet i NHL-slutspillet og fik skader på næse og tænder.

Farmand Olaf Eller er bekymret for, om Lars Eller kommer til at spille mere i det igangværende slutspil for Montreal Canadiens.

- Nu spiller de igen i aften, og den spiller han jo ikke. Og jeg tror ikke, at han kommer til at spille mere i slutspillet. Men det kan man være meget klogere på i løbet af de næste par dage, siger Olaf Eller.

Montreal Canadiens tabte den første slutspilskamp 2-4 til Ottawa Senators, og holdene mødes allerede igen natten til lørdag dansk tid.

- Han er overnattet på hospitalet, og efter at han faldt i søvn i går aftes, så har jeg ikke hørt noget. Der går nogle timer, før det bliver morgen i Montreal, så vi må se, hvordan tingene ser ud i løbet af dagen, forklarer Olaf Eller.

Den tidligere Esbjerg-træner mener, at den tackling, Ottawa-spilleren Eric Gryba satte ind mod Lars Eller i hovedhøjde, skal fjernes fra sporten.

- Det er en af de tacklinger, man gerne vil have væk fra ishockey. Den tacklende spiller har fuldt ansvar, og det er måske ikke intentionen at ramme Lars med skulderen på hagen, men han ved i hvert fald godt, at han ikke har set ham.

- Så er der noget af skaden, som kommer af, at han rammer isen. Det er ikke Grybas tackling, der brækker hans næse, og hvor der ryger tænder og så videre.

- Det er uforskyldt. Men det er en tackling, som man ikke vil se i ishockey. Det er den tacklende spiller, som har fuldt ansvar. Man må ikke lave sådan en tackling, fastslår Olaf Eller.

Gryba har sagt, at han ikke vil gøre noget anderledes i en lignende situation i fremtiden, men det synes Olaf Eller, at den 25-årige canadier bør genoverveje.

- Han har en anden vinkel til spillet, end vi har på kameraet. Hårdheden i tacklingen og den skulder til hovedet vil jeg da håbe, at han overvejer næste gang, han tackler i en lignende situation, appellerer Olaf Eller.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve