Scherwin langt fra OL-finalen

Det lykkedes som ventet ikke spydkasteren Christina Scherwin at komme i OL-finalen. Karrieren er nu slut.

Christina Scherwin under kvalifikationen på Birds Nest i Beijing (Foto: Kay Nietfeld © Scanpix)

Det lykkedes som ventet ikke spydkasteren Christina Scherwin at komme i OL-finalen.

Århusianeren, som har været langt fra topformen på grund af en skulderoperation, fik i sit første og bedste forsøg i kvalifikationen spyddet ud på 53,95 meter.

Dermed var hun både langt fra finalekravet på 61,5 meter og sin egen danske rekord på 64,83 meter.

I andet forsøg overtrådte hun, og heller ikke tredje forsøg blev godkendt.

- Jeg forsøgte at satse 100 procent, og det kunne teknikken ikke helt holde til, fordi jeg ikke har haft nok hårde kast i min træning, siger Christina Scherwin til DR Sporten.

Fortryder ikke

Selv om hun på grund af sin skulderskade godt var klar over, at hun ville få meget svært ved at levere et ordentligt resultat, så fortryder hun ikke, at hun valgte at stille op ved OL.

- Det ligger i min natur, at man ikke bare sådan giver op. Det var min femte operation, og havde jeg givet op allerede efter den første, var jeg ikke kommet ret langt i karrieren, siger Christina Scherwin.

Christina Scherwin, der fik sit internationale gennembrud med en fjerdeplads ved VM i Helsinki i 2005, indstiller nu sin aktive karriere.

- Min krop har brug for ro. Det har været en smertehelvede det sidste halvandet års tid. Jeg har også brug for mental fred og ro, sagde en grædende Christina Scherwin.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve