Kommentator: Sharapova kan slå en handel af med forbundet

Maria Sharapova er nærmest "too big too fail." Tenniskommentator tror, Det Internationale Tennisforbund vil nedsætte Sharapovas dopingdom.

Under Australian Open i januar klappede fælden for en af de største tennisstjerner i nyere tid, Maria Sharapova.

I blodet havde hun det forbudte stof meldonium. Præparatet blev tilføjet listen med ulovlige stoffer i januar.

Efter eget udsagn havde Maria Sharapova slet ikke opdaget, at stoffet var blevet ulovligt.

Tenniskommentator på Kanal 9 og Eurosport Per Colstrup Vinkel kalder det et brud på den tradition, at toppen af tennisverdenen pludselig bliver dømt for doping.

- Hvis vi ser tilbage på de sidste ti år i international toptennis, er der ikke en eneste topspiller, som er fældet for doping. Rygterne har gået på, at hvis man var blandt de allerbedste atleter i sporten, så var man lidt i et helle, siger Per Colstrup Vinkel.

Både annoncører og tilskuere kan finde på at trække sig, hvis de store stjerner knaldes for doping, mener han.

- De største stjerner er ikke blevet antastet på grund af integriteten og frygten. Det er lige som det helle, som med Sharapova blev brudt i går, siger han.

Men den typisk strafudmåling på to års karantæne, vil Sharapova ikke få, mener Per Colstrup Vinkel:

- Jeg tror ikke, hun får en dom på to års karantæne. Jeg tror, hun vil indvilge i at samarbejde for at nedsætte straffen.

- Hun er den bedst betalte kvindelige atlet i hele verden, så selvfølgelig er hun interessant for ITF (Det Internationale Tennisforbund, red.). Man kan ikke undgå, at der går politik i den slags, og det mest oplagte scenarie er, at hun går med i nogle antidopingkampagner, som så vil nedsætte hendes straf. Det har alle en interesse i, siger han.

 • Print
 • Del artiklen:

  Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

  Få dagligt nyt fra DR Sporten.

  Vælg mailingliste:

  Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: