VIDEO Kronprins Frederik: Curling er steget i min agtelse

Kronprins Frederik er imponeret over de danske kvinders sejr over Storbritannien i curling - en sport, han selv har prøvet kræfter med.

De danske curlingkvinder rundede deres OL-turneringen af med en dramatisk 8-7-sejr over Storbritannien. Til stede i Ice Cube Arena var Kronprins Frederik, og det danske IOC-medlem var ganske godt tilfreds med sejren.

- En rigtig god oplevelse. Det var curling på højt plan. Det er enormt flot at vinde over Storbritannien. Det var curling i absolut verdensklasse, siger Kronprinsen, der i det hele taget ser positivt på de danske curlingholds præstationer, selvom hverken herrerne eller kvinderne kvalificerede sig til semifinalerne.

- Det skal man ikke tage for tungt. Tag de gode sejre og fornemmelserne i de spil, der gik godt, med hjem til at bygge videre på i de kommende år. Der er jo et OL igen om fire år.

Et OL, hvor Danmark måske kan stille med landets kommende konge som skipper. Kronprinsen har i hvert fald prøvet kræfter med spillet, og har stor respekt for sværhedsgraden.

- Curling er bestemt steget i min agtelse. Jeg har prøvet at aflevere en sten i forbindelse med et kvinde-VM i Esbjerg. Der fik jeg for alvor respekt for, at det at aflevere en sten og holde balancen ikke mindst, det vidner om, hvor svær den sport er.

 

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: