preload loader
Majroer

Nyhøstede majroer

 

Dyrkning af Majroer

Brassica campestris

Majroen såes direkte i bedet i marts, og er høstklar efter 2 - 3 måneder. Kan derefter med fordel såes med 1 uges mellemrum, på den måde vil man kunne høste majroer frem til sidst i august.

Majroen har saftigt kød med en fin, mild og sprød kålsmag. Majroe kaldes også haveroe, bortfelderroe, hvidroe og dværgturnips. De mest almindelige sorter af majroen er hvide/gule med violette farver. Der findes desuden sorte og mørkegrå typer. Formen kan variere fra de flade og runde til aflange pælerødder. Majroen er bedst, når diameteren er på ca. en 5-krones størrelse, 50-80 g. Bliver majroen for stor går det udover smagens kvalitet.

Majroen kan med fordel overdækkes enten med fiberdug eller insektnet, så skadedyr ikke angriber roen. En af fjenderne er jordloppen.

Bed med De Unge Rødder

Bedet med De Unge Rødder indeholder, gulerødder, carotter, majroer og ræddiker

 

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Frilandshaven

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.