preload loader
Peberrod

I bedet med peberrod står 8 forskellige slags, som er plantet i forbandt

 

Dyrkning af Peberrod

Peberroden danner foruden den store rod også nogle sideskud, de såkaldte stråler, der bliver mellem 20 og 40 cm lange. Det er strålerne, der skal plantes om foråret, den tynde ende plantes ca 15 cm dybt, den tykke ende, hvor bladene vokser ud fra, skal ligge ca tre cm under jordoverfladen.

I juni har peberroden fået flere siderødder, som skal fjernes, det kaldes at nakke peberroden. Det gøres ved at man fjerner den øveste jord, løfter roden halvt op, gnider siderødderne af, dækker igen roden med jord. På den måde får man en kraftig lige rod. Jørgen har plantet sine rødder med ca 60 cm afstand mellem planterne.

Rødderne høstes i september - oktober og opbevares i fugtigt sand et køligt sted. Siderødderne kaldet strålerne, som skal  bruges til udplantning næste forår, skal renses og opbevares enten i fugtigt sand, eller ude i jorden. Men husk at få alle rødder fjernet, ellers breder de sig i jorden og ender med at blive et besværligt ukrudt.

Man kan holde en peberrod frisk ved at pakke den ind i fugtigt husholdningspapir og komme den i en plastikpose. Så vil roden holde sig frisk i op til en måned i køleskab.

Årslev Forsøgscenter afprøver 27 forskellige typer peberrod. Vi fik nogle af dem i Frilandshaven. Anne Hjernø prøvesmagte 3 forskellige, men kunne næsten ikke smage forskel på de 3 rødder.

Peberrod

Denne peberrod kaldet Klon 13, er 1 af de forskellige rødder, vi fik fra Årslev Forsøgscenter

Peberrod

Sådan ser en peberrod ud, når siderødderne er blevet fjernet i juni måned

 

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Frilandshaven

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.