preload loader
UDS-4-smag-3

Boller i karry med smag

 

Opskrift på boller i karry - med smag

En nem og sund opskrift på boller i karry. Fedtfattig betyder ikke nødvendigvis at maden ikke smager af noget.

Boller i karry (4 personer)


Bollerne

½ kg hakket svinekød max 6%
1 stort finthakket løg
1 meget fintreven mellemstor persillerod
1 tsk friskstødt allehånde
1 æg
1 dl havregryn
1-1½ dl danskvand med brus (eller minimælk)
Havsalt og friskkværnet peber

Kogevandet (kun så det lige er nok og dækker):

1 stort løg med pil i kvarte
4 laurbærblade
Havsalt og peberkorn
1spsk eddike
1spsk enebær

  • Alle ingredienser til bollerne piskes med røremaskine (eller elpisker) til farsen er smidig, ca. 5 minutter.
  • Form dem til ca 14 boller og kog dem i det krydrede vand i ca. 7 min.
  • Tag bollerne op og hold dem varme. Kog suppen ind og si den til sidst.

Karrysovsen

1,5 spsk smør
1 spsk mild karry eller efter smag
4 spsk mel
2 dl minimælk
Ca 4 dl suppe fra bollerne
Lille reven æble
Havsalt og friskkværnet peber
½ spsk eddike
Knivspids sukker
½ dl kaffefløde

  • Smelt smørret i en gryde og brand karryen af i et minuts tid.
  • Hæld mel i og tilsæt suppen lidt ad gange under kraftig piskning.
  • Hæld suppe/ mælk i til ønsket konsistens.
  • Smag til med fløde salt, æble, eddike, sukker.

 

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Ha det godt

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.