preload loader
Inden du begynder at leve sundere kan det være en god ide, at du giver dit liv det serviceeftersyn.
 

Find motivation i dit liv

30. september 2008 kl. 19:31 på DR1

Hvordan bliver jeg motiveret til en sundrer livsstil?

De fleste danskere ved jo godt, hvad der skal til for at leve sundt, men hvorfor gør vi det så ikke? Hvis du lader være med at ryge, holder igen med fedt, dyrker en anelse motion og ikke drikker for meget alkohol, så har du stort set gjort, hvad du kan for at leve sundt med den viden, vi har i dag. Resten er - set helt fra oven - stort set hysteri.

Altså: Drop smøgerne, hold igen med fedt, dyrk en anelse motion, og lad være med at drikke for meget alkohol.

Det lyder jo ikke særligt kompliceret, men hvorfor har vi så så svært ved at gøre det? Kun hver 6. dansker lever helt op til de officielle råd.

Måske fordi man ikke har lyst - og det er jo helt ok - men mange har. Hvorfor har de så svært at blive motiveret og - endnu vigtigere - svært ved holde fast i det sunde liv? Måske fordi man skal begynde et helt andet sted.

Hvis dit liv er fyldt med alt for mange projekter og børn der skal hentes og bringes og skiftes - måske er du oven i købet alene med dem - arbejdet fylder også en masse, og samtidigt kan du også have en række ubehagelige oplevelser i dit liv, du aldrig helt har fået lagt bag dig, så er det altså ikke noget at sige til, at det at motionere en halv time hver dag eller stoppe med smøgerne ikke lige er det, der står først for.

”Man skal jo bare tage sig sammen”, er der så nogen, der vil sige - men så enkelt er det ikke.

Inden du begynder at leve sundere - eller måske samtidigt med - kan det være en god ide, at du giver dit liv det serviceeftersyn, det måske trænger til. Ligesom bilen også får det. Måske skal du have hjælp til det. En chance for at få tømt din mentale rygsæk for nogle af de dæmoner, du måske slås med.

Alle de her mange forhindringer og krav i hverdagen kan måske være forklaringen på, at de færreste kan lægge deres liv om alene.

Har du overhovedet et godt liv? Du skal bruge dine venner, familie, din praktiserende læge eller en psykolog til at gå dit liv efter i sømmene - og når du så har fået ryddet op og luget ud i det værste ukrudt, så begynder energien at dukke op, så du kan ændre dine kost- og motionsvaner, hvis du har lyst. Nogle gange er det bedst at tage det den vej omkring.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Ha det godt

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.