preload loader
Drømme
 

Hvad drømmer du om?

Vi drømmer alle - og vi drømmer mere, end vi umiddelbart skulle tro. Faktisk er en fjerdel af vores nattesøvn fyldt med drømme og billeder på "det indre lærred".

Børn drømmer mere end voksne, nemlig op mod halvdelen af den tid, de sover. På fostre har man lavet målinger, der viser, at de drømmer hele 75 procent af den tid, de sover.

Lægevidenskaben ved ikke meget om, præcis hvorfor vi drømmer. Man ved dog, at det er vigtigt for vores indlæring at drømme. Især motoriske færdigheder styrkes, når man drømmer.

Betydningen af vores drømme ved vi en hel del mere om. Der findes mange drømmetydere, der hjælper folk med at tyde indholdet i vores drømme.

Overjeget repræsenterer menneskets moralske side mens underbevidstheden er det lyststyrede urinstinkt.

Grundlæggende kan man sige, at alt hvad vi møder i vores drømme repræsenterer sider af os selv. Alle medvirkende, alle rekvisitter, alle steder osv. repræsenterer noget i os selv. Man kan så prøve at tolke, hvad inde i en selv, tingene repræsenterer.

Ofte har drømmen at gøre med det, man lavede dagen før. Vores sind er i gang med at bearbejde de indtryk, vi lige har fået. Ofte er det også de ting, man går og grubler over "i tiden" der kommer til én i drømmene.

På hjemmesiden www.drommetydning.dk   kan du finde flere artikler, der fortæller meget mere om indholdet i vores drømme, og hvordan det skal tydes. Her kan du også finde links til forskellige drømmetydere.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Ha det godt

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.