preload loader
 

Sådan får du en god nattesøvn

14. august 2007 kl. 19:30 på DR1 09. aug. 2007 11.02

Mange danskere har problemer med at få en ordenlig nattesøvn. Det kan der mange forklaringer på - men den hyppigste årsag er stress. Hvis du døjer med at sove om natten kan det være du kan bruge følgende råd:

  • Det er en rigtig skidt ide at spise et større måltid eller indtage en masse sukker lige inden, at man skal sove. Det er til gengæld heller ikke nogen god ide at gå sulten i seng. Her hjælper en smule natmad.
  • Motion er jo sundt, og hvis der er problemer med nattesøvnen, hjælper det ofte at dyrke motionen ved aftenstid.
  • Få en god madras. Danskerne bruger gerne en halv million på en bil, men forsøger at spare på madrassen. Det er en rigtig skidt prioritering.
  • Sørg for en behagelig temperatur i soveværelset. Specielt må der ikke være for varmt.
  • Soveværelset er kun til søvn og sex. Det er vigtigt, at du - på det ubevidste plan - ikke forbinder soveværelset med alt muligt andet.
  • Nogen synes, at det er rart at falde i søvn til stille musik. Det kan også være en god ide - men køb en timer, så radioen eller musikanlægget slukker automatisk efter et stykke tid. Så skal du ikke vågne for at slukke for musikken.
  • Det er vigtigt for søvnens kvalitet, at kroppen får en nogenlunde fast rytme. Forsøg at overholde nogle nogenlunde faste stå-op- og gå-i-sengtider.
  • For nogen er et varmt bad inden, at man skal sove, en god ide. Det virker beroligende.

I det hele taget er dårlig søvn et af de sikreste symptomer på langvarig stress. Måske har dit ubevidste for mange ting at tumle med, så hvis du generelt sover skidt, vil det ofte være en rigtig god ide at give dit liv et serviceeftersyn - og tage fat og få løst nogle af de grundlæggende problemer i dit liv. Så dårlig søvn kan være et tegn på, at du har "gang i for mange kogeplader".

Sov godt!

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Ha det godt

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.