preload loader
Hans J. Wegner
 

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner (1914 -) har gjort sig nationalt og internationalt gældende som møbeldesigner og er bedst kendt for sine mange forskellige stole. Wegner blev uddannet snedker 1931 og begyndte først senere på Kunsthåndværkerskolen, hvilket tydeligt skinner igennem hans virke. Wegners møbeldesign er netop kendetegnet ved hans forkærlighed for træet og dets mange muligheder i formgivningsprocessen. I Wegners møbler ser man endvidere en sammensmeltning mellem funktion og skulptur, hvilket gør hans møbler tidsløse og evigt aktuelle.


Den runde stol
Den stol, der har fået den største internationale anerkendelse, er "Den runde stol" som i udlandet er blevet døbt "The Chair". "Den runde stol" bliver hyppigt kopieret i forskellige afskygninger, så hold øje med mærkningen af stolen. Stolen er blevet produceret af møbelproducenterne Johannes Hansen, og PP Møbler, og stolen er forsynet med enten et brændemærke eller papirmærke, hvis den er original.

Y-stolen
Den mest kendte og mest producerede Wegner-stol er Y-stolen. Det er en klassisk spisebordsstol, der kan være produceret i både eg, bøg, eller kirsebærtræ, og hvis sæde er i papirgarnsflet. Stolen ligger i et rimeligt prisleje både som brugt og som helt ny. Stolen bliver produceret hos møbelproducenten Carl Hansen og bærer enten et brændemærke eller et papirmærke, hvis stolen er original.

Y-stolen

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Hvad er det værd håndbogen

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.