preload loader
Indgang
 

Kaningård

Udfordringen:
Projektet går ud på, at man kan se kaninerne hoppe rundt og leger og ikke kun sidder i et bur. Skal man kunne stå oprejst inde i en kaningård kræver det meget plads i højden og det kan hurtigt blive voldsomt stort, så det skal afpasses i forhold til haven

 

Udførelsen:
Kaningård er skal nedgraves og for at gøre den lidt mere spændende bygges ekstra lille fodergård oppe på terrassen. Mellem fodergården og løbegården lægges vi et rør under jorden, så kaninerne kan løbe i mellem de to gårde.

Først graves et kæmpe hul i jorden, hvor den nedgravede kaningård skal være ca. 4,5x4,5 meter og 65 cm dyb. Jorden kan evt. bruges til højbedene rundt omkring i haven.

I bunden lægges et volierenet. Det er vigtigt for ellers kan kaninerne finde på at grave sig ud.

Herefter bygges siderne op med lærkeplanker 4" x 8" (ca.10x20 cm). Plankerne stables oven på hinanden således at hjørnerne i hvert skifte, ligger i forbandt (forskudt) Bagerst blev plankerne skruet sammen med sømbeslag, så jordtrykket ikke kan trykke dem ud. I alt 4 planker stables oven på hinanden, hvor den øverste planke ligger over det eksisterende terræn.

Voliere

Selve volieren skrues fast oven på plankerne. Volieren bygges af almindelige lægter 38x57 mm. Princippet i opbygningen af væggene er enkelte rammer, der er skruet sammen. Imellem rammerne er der sat afstandsklodser for at synliggøre rammeprincippet. Hver ramme er beklædt med volierenet. I hvert hjørne står der en 4" x 4" lærkestolpe, hvor væggene skrues fast, det giver samtidig stabilitet.

Fodergården er lavet af 4 nedgravet lærkestolper. I mellem dem er der 4 rammer, hvor den ene ramme er monteret med hængsler, så man kan komme ind og fodre og kæle med kaninerne.

I toppen af de 4 stolper sættes vi 5 rammer rundt om stolperne, som udover det æstetiske kan fungere som espalier for forskellige klatreplanter.

Tips & Tricks:
En kaninvoliere som denne kan også huse marsvin. Marsvin og kaniner kan sagtens leve i fred og fordragelighed. Men dyrene skal først lige vænne sig til hinanden, så i starten kan der godt opstå nogle magtkampe indtil rangordenen er på plads.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Ønskehaven

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.