preload loader
Sejl
 

Udely

Udfordringen:

Udely bygget af træ og sejldug.

Udførelsen:

Placer en stolpe i midten, hvorpå der sidder nogle tøjsnorskroge. På krogene er der 3 trekantet sejlduge som er spændt ned til nogle lavere stolper længere væk.
Sejlene er sat således at de overlapper hinanden lidt, så de til sammen danner et tag. På de bagerste stolper kan man flytte rundt på sejlene eller flytte dem op eller ned. På den måde kan man ændre på taget alt efter vind og vejr.

Stolperne der bruges her er almindelige Ø 100 mm rundstokke. Stolpen i midtensættes i beton blandet med Rapid- cement. Lad tørre til næste dag. Når man selv skal blande beton er der typisk 2 slags cement i byggemarkederne; Basis & Rapid. Rapid cement hærder hurtigere end Basis cement. Beton bliver stærkere ved en lang hærdningsproces, faktisk hærder beton i hele 48 døgn. Men efter 24 timer er det hårdt nok til bygge videre.

Tips & Tricks:
Skal man spænde sejldug op over et større areal, skal man sikre sig at de virkelig er godt fastgjort. Hvis vinden kommer under sejlet, er det virkelig store kræfter der bliver sat på spil.

Hvis man ikke vil tage sejlet ned når det blæser, skal man sørge for at sejlet er spændt meget stramt op, evt. med wire strammere, og er fastgjort på noget kraftigere materiale end rundstolper.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Ønskehaven

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.