preload loader
Lav selv smykker
 

Lav selv smykker

Rigtig mange kvinder kender sikkert til det med, at man ikke lige kan finde de smykker, man gerne vil have, og når man endelig finder dem, så er de alt for dyre. Det er der heldigvis råd for -Rabatten viser dig i indslaget, hvor nemt det er at lave smykker til under ¼ af butikspriserne. 

Det rette udstyr
Når man skal lave sine egne smykker, er det vigtigt at have værktøjet i orden. Som basis kræver det faktisk kun tre styks:
- Spidstang, bruges til at lave vedhæng til øreringe og halskæder
- Fladtang, bruges til at rette detaljer
- Knibetang, bruges til at klipper enderne af til sidst
Hvis man skal prioritere mellem de tre, er spidstangen den allervigtigste. Den kan ikke undværes.
Der findes både professionelt og hobbyværktøj. De professionelle værktøjer kan du købe for ca. 150 kroner pr. stk hos steder, der sælger smykketilbehør eller i byggemarkeder, der sælger elektroniktænger. Hobbytænger kan du finde i hobbyforretninger og sommetider i supermarkederne. 
Det vigtigste er, at spidstangen og fladtangen er spidse, da det er spidsen, man bruger hele tiden for at få smykket småt og fint. Hvis spidsen er for stor, bliver "øjet" for stort, og det bliver ikke pænt.

Almindelig og luksus
Selvom det er billigt at lave sine egne smykker, findes der forskellige prisniveauer på materialerne. F.eks. kan en ørering til et vedhæng være lavet af forgyldt messing og koste omkring 10 kroner eller den kan være af forgyldt sterling sølv og koste omkring 50 kroner. Forskellen kan ses på farven og formen, og det har også betydning for, hvor længe øreringen vil holde sig pæn -der er altså et helt naturligt forhold mellem prisen og det du kan forvente.
Det billige materiale har dog også sin plads, da det er super billigt og du nemt kan lave en lille værtindegave eller måske bare tillade dig at skifte dem ud lidt oftere.
Hvis du investerer i den dyre model kan det være en god ide at lave flere forskellige vedhæng til den samme ørering -så kan du lave dig eget mix og match system, som du varierer på den samme ring.

På nettet er der et væld af butikker, der sælger tilbehør til smykkefremstilling. Surf rundt og find de materialer, der passer til din stil og din pengepung.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Rabatten

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.