preload loader
 

Skrevet af: Sannie Wessel Mikkelsen

 

Godt Grej - skærebrættet

Hvis du anskaffer et godt skærebræt i træ og behandler det ordentligt, så har du et skærebræt, der kan holde i rigtig mange år. Og du kan bruge dine penge på gode råvarer i stedet for på køkkenudstyr!

Det gode naturmateriale
Lars Sonne-Hansen, forstander på Suhrs Husholdningsskole, anbefaler et stavlimet skærebræt i en hård træsort, det kan for eksempel være bøg. Træ er smukt at se på og behageligt at skære i. Fordelen ved træ er også, at det reparerer sig selv. Kommer der ridser i fra kniven, vil de lukke sig igen af sig selv. Og så indeholder træ naturlige svampe- og bakteriedræbere.

Sådan bruger du det
Et skærebræt har ofte en for- og en bagside. Men der er intet til hinder for, at du også bruger bagsiden af brættet til at skære på. Så har du 2 brætter i en. Brættet ligger bedst på køkkenbordet, hvis du lægger en hårdt opvredet karklud under; så ligger det helt stabilt uden at rokke.
Du skal vaske dit skærebræt, hver gang du skifter mellem forskellige råvarer. Det er vigtigt at vaske det på begge sider hver gang, ellers vil træet slå sig, og brættet bliver skævt. Vask brættet med vand og opvaskemiddel, som du lader sidde et par minutter og virke. Skur det med en skuresvamp. Brættet har godt af at stå fremme, så det kan lufttørre helt.

Forkæl dit skærebræt
Det er vigtigt, at du giver dit skærebræt lidt olie en gang imellem, så holder det længere. Du kan bruge en helt almindelig madolie, som du smører brættet ind i. Lad trække nogle minutter og tør brættet af med køkkenrulle.
Hvis du skal have nyt køkken, eller kender nogen der skal, så kan du lave et skærebræt af det stykke træ, som skæres ud til hul til køkkenvasken - og det er helt gratis!

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Rabatten

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.