preload loader

Servicetekniker Leo Rousing fra Elite Plæneklipperservice giver gode råd til klargøringen af plæneklipperen.

 

Gør din plæneklipper forårsklar

Så siger kalenderen sommertid - og det betyder samtidig plæneklippertid. Men hvad kan man gøre man for at sikre plæneklipperen kan klare sommeren uden pludselige sammenbrud med store udgifter til følge?

Servicetekniker Leo Rousing fra Elite Plæneklipperservice kommer med fem enkle råd, man kan følge, når man vil gøre plæneklipperen klar til sæsonen og dermed undgå en masse dyre værkstedsregninger.

1. Kør motoren helt tør for gammelt benzin (elle tøm tanken) og hæld frisk benzin på. Den gamle benzin kan nemlig godt irritere motoren, så den går i stå.
2. Sørg for at tjekke olien regelmæssigt. Olien skal altid minimum nå op til nederste streg på den pind, der er i oliebeholderen. Hvis ikke man sørger for at fodre sin plæ-neklipper med olie, så kan motoren faktisk lide så meget skade, at den havarerer.
3. Se efter om luftfilteret er beskidt. Hvis det er beskidt, skal det skiftes - det kan man sagtens gøre selv.
4. Skift tændingsrøret, hvis det er sodet til. Det er en meget lille udgift og forebygger, at motoren går i stå.
5. Rens plæneklipperen af for gammelt græs. Det er en god ting at huske på, også i løbet af sæsonen. Græsset indeholder nemlig så meget syre, at hvis det får lov til at sidde på alt for længe, kan det forsage store ætsninger i metallet på maskinen.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Rabatten

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.