preload loader
Mos og kogler

Kogler, grankogler, mos, jul, juledekoration. Mos og kogler må også indsamles i begrænset mængder til privat forbrug

 

Gratis juledekorations-materialer

Glem alt om at være i sidste øjeblik med juledekorationerne! I år skal der ikke være noget med at KØBE grankogler og gran - nej, du skal i skoven. Det er nemlig gratis!
Materialerne skal samles ind - inden frosten ødelægger svampe, og gør det umuligt at tage en klump mos med hjem.

Når du tager på indsamlings-skovtur, er det en stor fordel at lægge vejen forbi en af Statsskovene. Her må du nemlig færdes overalt på skovområdet - også uden for veje og stier. Er skoven derimod privat gælder der individuelle regler, og du bliver således nødt til at kontakte ejeren først. Hvis du vil vide, om du har en Statsskov i nærheden, kan du gå ind på Skov- og Naturstyrelsens hjemme-side.

I Statsskovene må du samle alt det materiale, du vil, så længe det er til eget/privat forbrug. (Det er altså ikke tilladt at tage traileren med under armen og fylde den med gran). Vil du alligevel forsøge, skal du kontakte din lokale skovfoged først og spørge om lov.

Naturvejleder Jan Højland anbefaler, at man samler ind i enten en kurv eller en papkasse, da materialerne nemt kan blive mast eller beskadiget, hvis de ligger oven på hinanden i en bærepose.

Lige nu er det svampetid, og svampe kan med fordel indsamles og tørres, da de gør sig godt i enhver dekoration. Mos, blade til tørring, lærkegrene, bog, agern, grankogler, barkstykker eller stykker af trærod er også gode ting at gå efter, når man skal lave juledekorationer.

Jan Højland gav desuden det sparetip, at man kan lave sine egne billige julekort, ved at klistre tørrede blade på et stykke karton. Jan viste et kort, hvor han havde klippet tørrede egeblade til, så de lignede et flettet julehjerte (farveforskellen mellem de to sider blev frembragt ved at det ene blad vendte med oversiden nedad).

God tur i skoven.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Rabatten

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.