preload loader

Hjemmelavet foderflaske til hunde

Hvalpe kan være meget aktive og have en kedelig tendens til at bide i alting. En god måde at holde hunden beskæftiget på kan være at give hunden aftensmaden eller nogle godbidder i et stykke legetøj, så den selv skal arbejde for at få maden ud. Men sådan noget legetøj koster selvfølgelig. Nu kan du beholde pengene i pungen, hvis du i stedet laver en såkaldt foderflaske selv.


Det skal du bruge:

  • En halvliters sodavandsflaske (du kan også bruge en 1 ½ liters flaske, hvis det skal være lidt nemmere for hunden).
  • En lighter
  • Tørfoder eller godbidder til hunden

Sådan gør du:

  • Brænd et passende antal huller (2-3 stk.) i en passende størrelse i flasken med en lighter. Pas på: Den varme plastik kan dryppe.

  • Hvis hullerne har skarpe kanter, kan de files til med en fil eller et lille stykke sandpapir.

  • Tag låget af flasken og fyld hundefoderet/godbidderne i. Du skal ikke fylde mere i på en gang, end foderet stadig kan rulle rundt, når hunden puffer til flasken.

  • Låget skrues på, så foderet ikke kan ryge ud den vej.
    Nu har du dit eget hunde

  • Nu har du dit eget hundefoder-legetøj: Simpelt, effektivt og billigt!

Hunde-oplæring
Flasken kan tilpasses hundens størrelse. Derudover kan en stor flaske (1 ½ L) med mange huller være en rigtig god idé at starte med, så hunden lærer systemet, og føler at det er umagen værd (da der kommer mere foder ud i starten). Når hunden er fortrolig med flasken, kan den skiftes ud med en mindre model med færre huller. Så er det sværere at få foderet ud, og hunden vil være beskæftiget i længere tid.

Priser
En halvliters flaske koster 1,50 kr. i flaskepant. Dertil kommer der udgiften til lidt lighter gas. Alt i alt koster den hjemmelavede flaske ikke over 2,- kr. Flasken holder dog ikke evigt - du kan blive nødt til at lave en ny engang imellem, hvis den gamle er blevet for slidt.
Hos dyrehandlere kan man købe ”professionelle” udgaver af lignende hundelegetøj. Det er bla. udformet som en terning eller bolde, som hunden skal rulle rundt med for at få foder ud. Terningerne/boldene findes i mange prisklasser og varianter og koster fra ca. 100 kr. og opefter. Du sparer altså minimum 97,- kr.

Dyrlægens vurdering
Dyrlæge Knud Steensborg fra Abild Dyreklinik har set Torben Thomsens hundeflaske efter i sømmene. Dyrlægen fortæller, at det er et gammelkendt trick, der er blevet anbefalet på træningspladserne i mange år, at lade hunden ”arbejde for føden”. Det er i virkeligheden det mest naturlige for en hund. Knud Steensborg mener, at den hjemmelavede udgave af legetøjet kan være lige så god som den fabriksfremstillede, blot skal man være opmærksom på, at hunden ikke kommer til at bide plastikken i stykker. Plast i hundemaver kan nemlig ikke ses på røntgen og kan derfor være meget farligt for hunden. Knud Steensborg tilføjer, at han dog aldrig har haft nogle tilfælde af hunde, der har fået plast i maven fra foderflasker.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Rabatten

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.