preload loader
SHURS-om-knive
 

Råd til køb af en god køkkenkniv

Her er en række gode råd fra Lars Sonne Hansen, forstander på Suhrs Husholdningsskole i København:

  • Tjek at kniven ligger kniven godt i hånden på dig.
  • Skæret skal være lige på halvdelen af knivbladets længde - dvs. når du holder kniven mod et skærebræt, skal halvdelen af knivbladet ramme skærebrættet.
  • Den skal også have en vis højde, så du kan hakke, uden at fingrene støder imod skærebrættet. Og bladet skal gå en lille smule opad i spidsen, så du kan lave gyngende bevægelser, når du f.eks. skal snitte noget småt.
  • Knivbladet må ikke være for tyndt, da kniven så har tendens til at kile sig fast, f.eks. når du skal dele store grøntsager. En god tykkelse i overgangen fra skaft til knivblad er også godt, da det giver beskyttelse og gør kniven rar at holde på.
  • Hvor lang kniven skal være, er en temperamentssag - det afhænger helt af, hvad du selv synes, du kan håndtere.
  • Stålet er også vigtigt - her skelner man mellem pladestål og smedestål, som er et hårdere, stærkere og mere holdbart materiale, der holder skæret i rigtig lang tid.
  • Og sidst men ikke mindst, spørg om du må prøve kniven, inden du bestemmer dig. Tag evt. et løg med i lommen, som du kan teste den på!
     
 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Rabatten

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.