preload loader
 

Rens din skærm billigst og bedst

Hvordan renser man mest effektivt sin computer- eller tv-skærm? Fotograf og forfatter til blandt andet Politikens store bog om digital fotografering Thomas Nykrog har undersøgt emnet.

Bomuld og lunkent vand
Han har blandt andet talt med mange computerfirmaer, og det viser sig, at en skærm renses bedst med en bomuldsklud, der ikke fnuller og almindeligt lunkent vand. De firmaer som selv fabrikerer rensevæske til skærme, anbefaler selvfølgelig, at man bruger det, men ifølge Thomas Nykrog er det en investering lige ud af vinduet.

Overflødig rensevæske
Rensevæsken har nemlig i hans øjne kun berettigelse, i det tilfælde, hvor man ikke har gjort skærmen ren meget længe, eller hvis man ryger tit og længe ved siden af sin computer/tv-skærm. Ellers kan man altså sagtens spare pengene på udgifter til rensevæske og bruge almindeligt lunkent vand i stedet.

En lille test
Thomas Nykrog lavede i indslaget en test af en dyr rensevæske til 89,- kr. op mod en bomuldsklud med lunkent vand. Han forsøgte at rengøre en almindeligt støvet skærm med begge dele - og der var overhovedet ingen forskel på, hvor godt de gjorde rent. Det lunkne vand var fuldt ud lige så effektivt som rensevæsken.

Konklusion
Så Thomas` råd til alle computer- og tv-ejere er, spar på rensevæsken og brug i stedet en bomuldsklud med almindeligt lunkent vand.

 

Send eller anbefal link

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Tips fra DR > Tips og råd > Rabatten

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.